Grote kwekerij met hennepstekken opgerold in Dodewaard

Twee hennepstekken

Op dinsdag 28 november heeft de politie in een schuur aan de Bernhardlaan in Dodewaard een grootschalige hennepstekkerij ontdekt. In een hennepstekkerij worden planten gekweekt waar hennepkwekerijen later mee aan de slag gaan.

Er werden in de schuur in Dodewaard 240 hennepplanten aangetroffen in twee verschillende ruimten. In één andere ruimte werden ruim 4000 hennepstekken ontdekt. Daarnaast bleek dat er in het verleden ook reguliere hennepkwekerijen actief zijn geweest op de locatie. Dit kon de politie opmaken uit de materialen die er zijn gevonden zoals vervuilde koolstoffilters, hennepresten, potten, potgrond en oude assimilatielampen.

Stroomdiefstal

De politie heeft ook ontdekt dat er sprake is van diefstal van stroom en er is een gevaarlijke situatie ontstaan in de vorm van brand-/aanrakingsgevaar.

Burgemeester Jan Kottelenberg van Neder-Betuwe: “Ondanks dat ik weet dat ondermijning ook in Neder-Betuwe voorkomt, schrik ik hier toch weer van. Met name over de omvang van de hennepstekkerij. Deze praktijken brengen allerlei gevaren met zich mee. Ik beraad mij op het nemen van bestuurlijke maatregelen. Onze inwoners roep ik op verdachte situaties te melden bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem.”

De politie onderzoekt de zaak.