Bijdrage vanuit Gezond op eigen wijze voor kunstgrasveld Kans Voetbal

Drie personen voor een voetbal doel met een cheque van 2500 euro

De wens van de organisatie en deelnemers van Kans Voetbal in Echteld om een kunstgrasveld aan te leggen kan in vervulling gaan. Zaterdag 9 december kregen zij van buurtsportcoach Joris Maier een cheque van 2500 euro vanuit het programma Gezond op eigen wijze. Met het geld dat zij eerder via een inzamelingsactie hebben opgehaald is het benodigde bedrag van 20.000 euro gehaald.

Kans Voetbal is een initiatief van Bert Romein. Hij geeft kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking de kans om te voetballen. De voetballers spelen op een veld dat niet in een goede staat is. De organisatie startte daarom een doneeractie om een kunstgrasveld aan de Bonenkamp in Echteld, de thuisbasis van Kans Voetbal, aan te kunnen leggen. In korte tijd kwam bijna de benodigde 20.000 euro binnen. Met de bijdrage vanuit Gezond op eigen wijze is het streefbedrag gehaald en kan de aanleg van het veldje naar verwachting in april van start gaan.

Prachtig initiatief

Wethouder Herma van Dijkhuizen (Sport en bewegen) heeft veel waardering voor Kans Voetbal. “Het is een prachtig initiatief”, zegt zij. “Ik heb enorm veel waardering voor Bert Romein die er met Kans Voetbal voor zorgt dat iedereen mee kan doen. Het is mooi dat wij vanuit Gezond op eigen wijze kunnen meehelpen aan de aanleg van een mooi nieuw kunstgrasveldje. Niet alleen de kinderen die meedoen aan Kans Voetbal zullen er blij mee zijn, maar het is een aanwinst voor heel Echteld.”

Gezond op eigen wijze

Inwoners aanmoedigen en helpen om gezonder te leven. Dat doet de gemeente samen met onder meer sportaanbieders, scholen, zorg- en welzijnsorganisaties, bedrijven en ondernemers onder de vlag van Gezond op eigen wijze. Uitgangspunt van het programma is dat iedereen op zijn eigen manier gezonder kan leven door keuzes te maken die passend en haalbaar zijn. Het programma richt zich op voeding, sport en bewegen en mentale gezondheid.

Bijdrage

Er is vanuit Gezond op eigen wijze geld beschikbaar voor wie een goed idee heeft of activiteiten wil organiseren die passen bij de doelen van het programma. Dit kan ook iets blijvends zijn, zoals het kunstgrasveld voor Kans Voetbal in Echteld. Meer informatie over Gezond op eigen wijze en het aanvragen van een bijdrage is te vinden op de website van Gezond op eigen wijze.