Afspraken voor bouw huurwoningen voor vier jaar vastgelegd

Drie mannen staan naast elkaar met elk een document in handen

René Wiersema, directeur van Thius (rechts), Derk Jan Bult, voorzitter van huurdersbelangenorganisatie De Vooruitgang (links), en Nees van Wolfswinkel (midden), wethouder gemeente Neder-Betuwe, zetten vorige week hun handtekening onder het document met de prestatieafspraken voor de bouw van woningen in de komende vier jaar.

Ook voor de komende jaren zijn afspraken vastgelegd tussen woningcorporatie Thius, huurdersbelangenorganisatie De Vooruitgang en gemeente Neder-Betuwe. Dit keer voor een periode van vier jaar. Met het doel het aantal huurwoningen te bouwen zoals het Rijk aan ons heeft opgelegd.

Samen sterker

Die afspraken gelden voor de jaren 2024 tot en met 2027 en niet, zoals voorheen, voor één jaar. Wethouder Van Wolfswinkel “Als je voor een langere periode afspraken maakt, dan sta je samen sterker en kunnen we ook de plannen uit het programma ‘Wonen voor iedereen’ beter bewaken.”

Het programma ‘Wonen voor iedereen van de gemeente Neder-Betuwe 2022-2030’ is de basis voor de prestatieafspraken die samen zijn opgesteld en invulling geven aan de opgave die de gemeente heeft als het gaat om volkshuisvesting.

Thema’s voor de uitvoering

Voor de uitvoering zijn de afspraken verdeeld over de volgende thema’s: beschikbaarheid, betaalbaarheid, duurzaamheid, leefbaarheid en bestuurbaarheid. Eerder gemaakte afspraken zijn opnieuw bekeken en meegenomen. De reacties van de huurdersbelangenorganisatie zijn zoveel als mogelijk verwerkt in de tekst van de prestatieafspraken.

Meer over de partijen die ondertekenden

Gemeente Neder-Betuwe bestaat uit de dorpen Dodewaard, Echteld, IJzendoorn, Kesteren, Ochten en Opheusden en telt ruim 25.500 inwoners. Thius is een woningcorporatie met ongeveer 8.000 woningen in de gemeenten Neder-Betuwe, Buren en Tiel en heeft als doel te zorgen voor goede, betaalbare huurwoningen voor mensen met een lager inkomen en mensen die om andere redenen niet zelfstandig passende woonruimte kunnen vinden. Huurdersbelangenorganisatie De Vooruitgang is een onafhankelijke belangenorganisatie voor huurders van Thius in de gemeente Neder-Betuwe, Buren en Tiel.