WK Volleybal Vrouwen 2022

Met spoed gezocht: ballenkinderen!

Kinderen uit onze gemeente mogen tijdens het WK Volleybal Vrouwen helpen tijdens de wedstrijden. Zij mogen de ballen aangooien naar de speelsters tijdens de wedstrijd en het veld quickmoppen wanneer een speelster bijvoorbeeld op de grond is gedoken bij een actie. Ook de wedstrijd Nederland – Italië behoort tot één van de wedstrijden. Dit is een unieke kans!

Lees meer onder het uitklapblokje Ballenkinderen onderin deze pagina.

WK Volleybal Vrouwen 2022

Het Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen komt naar Nederland! Van 23 september tot en met 15 oktober strijden volleybalteams uit 24 landen om een plek in de finale. De meeste wedstrijden zijn in het Gelredome in Arnhem, maar ook in Apeldoorn (Omnisport en Rotterdam (Ahoy) zijn de volleybaldames in actie te zien. Gemeente Neder-Betuwe en Buren zijn samen gastgemeenten voor het Italiaanse volleybalteam, de huidige Europees Kampioen.

Meer informatie over het Wereldkampioenschap Volleybal vrouwen is te vinden op de website volleybal.nl 

Side events

In aanloop naar en rond het toernooi zijn er verschillende activiteiten die in het teken staan van sport of specifiek volleybal, zogenoemde side-events. Zo was volleybalster Demi Korevaar op 11 april op bezoek bij de Houtkoperschool om haar ervaringen als topsporter te delen en een volleybal clinic te geven. Hieronder vind je meer informatie over de side-events en Aanvoerderspoule die de activiteiten organiseert.

Via onze website en social media kanalen doen wij verslag van de verschillende side events.

Accordion item is ingeklapt

Met spoed gezocht: ballenkinderen voor het WK Volleybal Vrouwen 2022!

Kinderen uit onze gemeente mogen tijdens het WK Volleybal Vrouwen helpen tijdens de wedstrijden. Zij mogen de ballen aangooien naar de speelsters tijdens de wedstrijd en het veld 'quickmoppen' wanneer een speelster bijvoorbeeld op de grond is gedoken bij een actie. Ook de kraker Nederland - Italië behoort tot één van de wedstrijden. Dit is een unieke kans!

De ballenkinderen zijn bij voorkeur tussen de 13 en 16 jaar oud en ervaring met volleybal is handig. De organisatie is op zoek naar ballenkinderen voor de volgende wedstrijden in het Gelredome in Arnhem:

 • Italië - Kameroen op zaterdag 24 september 2022 om 15.00 uur.

 • Italië - Puerto Rico op maandag 26 september 2022 om 18.00 uur.

 • Italië - België op dinsdag 27 september 2022 om 18.00 uur.

 • Italië - Kenia op donderdag 29 september 2022 om 18.00 uur.

 • Nederland - Italië op zondag 2 oktober 2022 om 16.00 uur.

Wil jij als ballenkind helpen tijdens het WK Volleybal Vrouwen? Meld je dan vόόr vrijdag 8 juli om 17.00 uur aan door een mail te sturen naar wk2022@nederbetuwe.nl. Graag ontvangen we daarbij de volgende informatie:

 • Voor- en achternaam

 • Leeftijd

 • Contactgegevens

 • Ervaring bij eerdere volleybalwedstrijden: ja of nee

 • T-shirt maat

Goed om alvast te weten

De ballenkinderen moeten 2 uur vóór aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn. Per ballenkind is er 1 vrijkaart voor een ouder beschikbaar voor de wedstrijd waarop hun kind wordt ingezet. De ballenkinderen krijgen een uitnodiging voor een instructiemiddag, zodat ze precies weten wat er van ze verwacht wordt tijdens het WK. Meer informatie hierover volgt later.

 

Accordion item is ingeklapt

Via een nieuwsbrief houden we iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen in de aanloop naar en rond het WK Volleybal. In de nieuwsbrief van juli staat Omnisport Vereniging Olympia uit Ochten in de spotlight en lees je meer over Peter de Jong die namens Neder-Betuwe en Buren het Italiaanse team gaat begeleiden.

 

Accordion item is ingeklapt

Veel clubs en ondernemers helpen met het organiseren van side events. Samen vormen zij de Aanvoerderspoule. Deze groep is spin in het web bij het organiseren van allerlei activiteiten in de aanloop naar en rond het WK Volleybal (side events). Ook bij het begeleiden van het Italiaanse team tijdens hun verblijf in onze regio heeft de Aanvoerderspoule een belangrijke rol.

Heb je ideeën over leuke side events? Of wil je deel uitmaken van deze uitgebreide Aanvoerderspoule? Dat kan! Stuur je idee of je aanbod naar wk2022@nederbetuwe.nl.

Deze side events zijn al geweest of lopen nog:

 • Op op 11 april was volleybalster Demi Korevaar op bezoek bij de Houtkoperschool om haar ervaringen als topsporter te delen en een volleybal clinic te geven.
 • Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge in Opheusden. De komende vier maanden start er elke maandag om 10.00 uur een wandeling vanaf de Reigerhof. Verschillende betrokken partners leren u meer over bewegen, welzijn en een gezonde leefstijl. De Nationale Diabetes Challenge is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting van oud-volleyballer Bas van de Goor brengt mensen met diabetes in beweging.