WK Volleybal Dames 2022

Het Wereldkampioenschap Volleybal Dames komt naar Nederland! Van 23 september tot en met 15 oktober strijden volleybalteams uit 24 landen om een plek in de finale. De meeste wedstrijden zijn in het Gelredome in Arnhem, maar ook in Apeldoorn (Omnisport en Rotterdam (Ahoy) zijn de volleybaldames in actie te zien. Gemeente Neder-Betuwe en Buren zijn samen gastgemeenten voor het Italiaanse volleybalteam, de huidige Europees Kampioen.

Meer informatie over het Wereldkampioenschap Volleybal Dames is te vinden op de website volleybal.nl 

Side events

In aanloop naar en rond het toernooi zijn er verschillende activiteiten die in het teken staan van sport of specifiek volleyba, zogenoemde side-events. Zo was volleybalster Demi Korevaar op 11 april op bezoek bij de Houtkoperschool om haar ervaringen als topsporter te delen en een volleybal clinic te geven. Hieronder vind je meer informatie over de side-events en Aanvoerderspoule die de activiteiten organiseert.

Via onze website en social media kanalen doen wij verslag van de verschillende side events.

Accordion item is ingeklapt

Veel clubs en ondernemers helpen met het organiseren van side-events. Samen vormen zij de Aanvoerderspoule. Deze groep is spin in het web bij het organiseren van allerlei activiteiten in de aanloop naar en rond het WK Volleybal. Ook bij het begeleiden van het Italiaanse team tijdens hun verblijf in onze regio heeft de Aanvoerderspoule een belangrijke rol.

Heb je idee├źn over leuke side-events? Of wil je deel uitmaken van deze uitgebreide Aanvoerderspoule? Dat kan! Stuur je idee of je aanbod naar wk2022@nederbetuwe.nl

Accordion item is ingeklapt

Naast dat er enorm veel volwassenen vrijwilligers nodig zijn bij het WK Volleybal zijn er tijdens de wedstrijden ook 'ballenkinderen' (vanaf 12 jaar) nodig. Dit zijn kinderen die er tijdens de wedstrijden voor zorgen dat de ballen schoon zijn, de ballen verzamelen, op de juiste plek leggen en aangooien wanneer de volleybalster moeten serveren. Lijkt je dit leuk? Hou dan onze social media kanalen in de gaten. Binnenkort weten we hier meer over.

Accordion item is ingeklapt

Via een nieuwsbrief houden we iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen in de aanloop naar en rond het WK Volleybal. In de eerste nieuwsbrief, die in april is verstuurd, leest u onder meer dat de Aanvoerderspoule compleet is en staat volleybalvereniging De Driesprong uit Rijswijk (Gelderland) in de spotlights.

Lees hier de nieuwsbrief van april.