Oud-stagiairs aan het woord

Ben je benieuwd hoe eerdere stagiaires hun stage- of afstudeerplek bij Neder-Betuwe hebben ervaren?
Lees hier de ervaringen.

Accordion item is ingeklapt

Sanne Koppenol

Om de opleiding Facility Management, op de HAN in Nijmegen, af te ronden moest ik een afstudeeronderzoek uitvoeren voor een organisatie. De gemeente Neder-Betuwe heeft in juni 2018 een onderzoek uitgezet op de ‘praktijkaanbod’ website van de HAN. De opdracht werd omschreven als ‘een actualisatie van het huidige kwaliteitshandvest binnen de dienstverlening van Gemeente Neder-Betuwe’. Deze opdracht maakte me enthousiast en ik werd uitgenodigd voor een gesprek. De eerste keer dat ik op het gemeentehuis was kreeg ik een rondleiding door het gebouw en voelde ik me gelijk welkom. Na een goed gesprek kreeg ik te horen dat ik de opdracht voor de organisatie mocht uitvoeren en zo ben ik begonnen voor de gemeente Neder-Betuwe. Het doel van mijn opdracht was om de dienstverlening van de Gemeentewinkel te verbeteren door het kwaliteitshandvest te actualiseren. In dit handvest zijn normen opgenomen waar de gemeentelijke dienstverlening zich aan dient te houden om tot een optimale klantbeleving te komen. Om het kwaliteitshandvest te kunnen actualiseren voerde ik een onderzoek uit waarin ik keek naar de wetgeving rondom het kwaliteitshandvest, de wensen vanuit de organisatie, kwaliteitshandvesten van andere gemeenten in Nederland en ten slotte de klantbehoefte.

Tijdens de uitvoering van het onderzoek kreeg ik veel vrijheid om mijn eigen weg te vinden. Daarnaast kreeg ik goede begeleiding om resultaatgericht toe te werken naar een goed eindproduct. Zowel bij de afstudeerbegeleider binnen de organisatie als bij de collega’s kon ik altijd terecht met vragen of voor andere hulp. Verder werkte ik fijn samen met leuke collega’s waarmee ik ook veel leuke gesprekken heb gevoerd over mijn onderzoek, maar ook buiten het onderzoek om. Daarnaast ben ik zelfs door een aantal collega’s naar huis gebracht toen de trein niet reed door een storing! Het leukste aan mijn periode bij Gemeente Neder-Betuwe was, denk ik, de rondrit voor nieuwe medewerkers in de eerste week. Omdat ik niet in de gemeente woon vond ik het erg leuk om te zien wat er bij de gemeente hoort en waar ik de opdracht uiteindelijk voor deed!

Accordion item is ingeklapt

Corinda Koster

Ik ben Corinda Koster, 20 jaar en ik doe de opleiding sociaal werk aan de Christelijke hoge school in Ede. Op dit moment zit ik in het derde jaar van mijn opleiding en mag ik een schooljaar lang stage lopen bij de het sociaal team van de gemeente Neder-Betuwe. Ik loop 4 dagen in de week stage.

Vanuit het team krijg ik goede begeleiding bij mijn stageproces. Er is veel ruimte om te groeien. Zo heb ik 1 keer in de week een gesprek met mijn stagebegeleider en 1 keer in de maand een gesprek met mijn stagebegeleider en procesbegeleider. Op deze manier kan ik goed met mijn leerdoelen,  verslagen en toetsen aan de slag. En blijf ik lerend bezig.

Daarnaast staan alle collega’s open voor het geven van feedback, tips, tops en kan ik alle vragen bij hen stellen. Kortom er is een fijne sfeer, waarin ik kan groeien en ontwikkelen als professional.

Wat ik mooi vind aan mijn stage bij het sociaal team van de gemeente Neder-Betuwe is dat het een hele brede stage is. Er komen veel verschillende meldingen langs. Zelf wil ik graag afstuderen binnen jeugdzorg pedagogiek dus pak ik vooral de meldingen op die met jeugd en ouders te maken hebben. De meldingen zijn heel verschillend, iedereen van 0-100 kan worden aangemeld. De vragen variëren van opvoeding, werk, financiën tot meldingen vanuit de leerplichtambtenaar en politie.  Ik merk dat doordat de stage zo breed is, ik op veel vlakken kan leren en groeien. Ook heeft iedere collega van het sociaal team een eigen deskundigheid. Er zijn collega’s vanuit jeugdhulpverlening, psychiatrie, verslavingszorg, etc. Dit zorgt ervoor dat ik van iedere collega andere dingen kan leren, dat maakt de stage bij het sociaal team voor mij uitdagend en interessant.

Kortom ik heb het erg naar mijn zin bij het sociaal team van de gemeente Neder-Betuwe en merk dat ik heel erg aan het ontwikkelen ben. Dit dankzij de open en betrokken sfeer van de medewerkers bij de gemeente en het brede scala aan vragen bij het sociaal team.