Muhammed Ünlü

Werken aan veiligheid

Als medewerker openbare orde en veiligheid heb ik een breed takenpakket met veel verantwoordelijkheden. Je bent als het ware een spin in het web en brengt verschillende betrokken partners bij elkaar om een bepaald veiligheidsprobleem op te lossen. Integraal werken is het toverwoord in mijn functie!

Na mijn studie Integrale Veiligheidskunde heb ik een jaar als projectmedewerker gewerkt bij de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Gemeente Neder-Betuwe was in verband met het vertrek van mijn voorganger op zoek naar een nieuwe ambtenaar openbare orde en veiligheid en informeerde o.a. bij de Veiligheidsregio naar potentiële kandidaten. Via de Veiligheidsregio werd ik geattendeerd op de vacature en ben toen gaan solliciteren. Met succes!

Het werken in het veiligheidsdomein bij de gemeente kan ik het beste omschrijven als uitdagend en interessant. Ik zit o.a. om tafel met het jongerenwerk en politie vanwege jeugdoverlastmeldingen en met de burgemeester, Openbaar Ministerie en teamchef Politie tijdens het zogenaamde driehoeksoverleg i.v.m. veiligheidscasussen. Daarnaast treed ik tijdens grote incidenten en rampen in de gemeente op als Officier van Dienst Bevolkingszorg, waarbij ik verantwoordelijk ben voor de gemeentelijke processen die hierbij komen kijken.

Wat het werken bij gemeente Neder-Betuwe zo interessant en ‘anders’ maakt dan de wat relatief grotere gemeenten, is de platte organisatiestructuur.

De kortere lijnen, naar het bestuur, de burger, de raad én andere gemeenteafdelingen maakt het werken prettig en motiverend.