Mireille van der Heuvel

Je bent nooit te oud voor een nieuwe start!

Op m’n 47e ben ik begonnen bij de gemeente Neder-Betuwe. Hiervoor had ik nog nooit bij een gemeente gewerkt. Inmiddels ben ik ook nog eens binnen twee jaar doorgestroomd naar een andere functie.

Mijn eerste baan was in 1989 bij een bank. Daarna volgden nog verschillende banen bij banken  en bij een belangenvereniging van papiergroothandelaren. In 2014 hield de organisatie waar ik toen voor werkte op te bestaan en werd ik werkloos. Omdat ik in die tijd lang niet de enige was die op zoek was naar een baan, was het vinden van een nieuwe werkkring nou niet zo eenvoudig. Ik was dan ook heel blij toen ik in 2015 de kans kreeg om bij deze gemeente te beginnen, als medewerker op de financiële administratie van de Sociale Pijler. Eerst een paar maanden via een uitzendbureau en daarna in dienst van de gemeente.

Door het werk op de administratie heb ik kennis kunnen maken met alle facetten van de Sociale Pijler. Van Jeugdzorg tot Mantelzorgcompliment. Een brede functie dus.

Toch had ik wel het idee om op termijn naar een functie door te stromen waarin wat minder de nadruk zou liggen op financiële zaken en meer op klantcontact. Maar dan wel graag op de Sociale Pijler! En die wens kwam uit toen er een interne vacature voorbij kwam. En nu zit ik al een jaar in deze functie, met als voornaamste werkzaamheden het afhandelen van aanvragen Leerlingenvervoer, Subsidies en Kinderopvangregistratie.

Maar daarnaast ben ik ook lid van de Redactieraad van de gemeente en heb ik deelgenomen aan een project met betrekking tot de nieuwe Privacywet. Dat vind ik het aantrekkelijke van het werken bij de gemeente: de functie is niet strak omlijnd en ik krijg alle kans om me verder te ontwikkelen.