Rita Roodbeen-Heenck

Hart voor de zaak

Hoe het is om te werken voor gemeente Neder-Betuwe? Aan te bevelen. En ik kan het weten want ik werk er al heel wat jaren.

Ik ga graag met mensen om en ik houd van taal; dat komt in mijn werk als communicatieadviseur mooi bij elkaar. De onderwerpen zijn zeer divers, van het eenvoudige handwerk tot complexe beleidstrajecten of zaken die bestuurlijk gevoelig liggen. Er is veel contact met inwoners. Intern zijn de lijnen kort, met de bestuurders en de collega’s. De werksfeer is open, coöperatief en vriendelijk.

Voor mij is de gemeente Neder-Betuwe ook een goede werkgever. De rode draad is in al die jaren, dat ik de ruimte krijg. Om mij te ontwikkelen en door te groeien, om ideeën in te brengen en die ik vaak mag uitvoeren. En er is ruimte om werk en privé goed te combineren. Hoe fijn is het om flexibel te zijn als je kinderen klein zijn. Hoe fijn is het dat er gelegenheid is voor mantelzorg. Er is altijd een mouw aan te passen. Het geeft je als vanzelf extra motivatie om hart voor de zaak te hebben.

Het is plezierig werken in ons moderne gemeentehuis met uiteraard eigentijdse systemen. Kies elke ochtend waar je wilt zitten: onder de hippe kroonluchter, op een stiltewerkplek, aan een bureaublok met meerdere collega’s voor intensiever overleg, met een laptop in de bibliotheek of thuis. Zie je een vacature? Solliciteer! Je krijgt er geen spijt van.