Rosalinde van Kralingen

Hoe komt iemand als jij nu hier bij de gemeente terecht?

Deze vraag krijg ik regelmatig. Als sociaal psycholoog ben ik werkzaam geweest in het onderzoek naar beleving, omgeving en klantentevredenheid. Ik ben nieuwsgierig naar de mens tegenover mij en ga dan ook graag in gesprek met de ander. Na mijn studie werd mijn carrière afwisselend ingevuld door werk in het toegepast onderzoek en werk in de (financiële) administratie. Zo belandde ik ook in de overheidssector. De overeenkomst tussen de diverse functies was helder voor mij: ik help graag anderen, zoek afwisseling in werkzaamheden, schrijf graag goed leesbare teksten en maak mij liefst maatschappelijk dienstbaar. Regelen en organiseren zit ook in mijn bloed. En laat dit nu allemaal terugkomen in mijn huidige werk, waarbij ook veel aandacht is voor zelfontwikkeling.

Via een uitzendbureau kwam ik bij gemeente Neder-Betuwe terecht in deze allround administratieve functie op de fysieke pijler. Deze afdeling omvat alles wat je fysiek in de omgeving terugziet om je heen; in de ruimte, op de weg, bebouwing, riolering en natuur. Ik ondersteun in de eerste plaats de managers en vervolgens de collega’s met allerlei werkzaamheden. Daarbij voel ik me echt een duizendpoot. Denk aan agendabeheer, de administratie rondom de aanvraag van ruimtelijke initiatieven, maar ook financiële processen en computersystemen beheersen en nieuwe collega’s opvangen en begeleiden. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Mijn functie werd langzaam maar zeker uitgebreid; ik mocht de LEAN-cursus volgen waarbij ik een van de LEAN-experts werd. Hierbij leerden we interne werkprocessen te optimaliseren, waarbij de klanttevredenheid (van inwoner of collega) centraal staat. Ga en blijf in gesprek met elkaar en er is een hoop te winnen en te verbeteren!

Wat ik zo leuk vind in deze functie is dat ik breed inzetbaar ben. En als alles intern op kantoor goed verloopt, dan stralen we dat ook uit naar onze inwoners. Er zijn dan ook regelmatig inspirerende avonden waarbij iedereen van harte welkom is; dat kan over klimaat en duurzaamheid gaan, maar ook over de geschiedenis van Neder-Betuwe. Ook dan help ik graag. Wij vinden het heel belangrijk dat de mening van de inwoners gehoord wordt. Zo heb ik ook inwoners geïnterviewd wiens wijk vernieuwd gaat worden; wat zijn knelpunten, wat zijn wensen? Denk vooral met ons mee, want het gaat om jullie woonomgeving. Naast mijn functie ben ik ook bestuurslid van de Personeelsvereniging. Hierbij organiseren we regelmatig leuke uitjes of activiteiten. Dan kun je dus gewoon met de wethouder aan een bordspel zitten of samen stamppot eten. De laagdrempeligheid binnen ons gemeentehuis maakt de werksfeer erg prettig en als je dan ook nog de mooie route over de dijk en het pontje meerekent die ik afleg naar het werk, dan snap je vast waarom ik het zo naar mijn zin heb.