Herinrichting Bomenbuurt

Op deze pagina vindt u meer informatie over de werkzaamheden in de Bomenbuurt.

De woonwijk karakteriseert zich door de straten die zijn vernoemd naar bomen, hetgeen kortweg heeft geleid tot de naam Bomenbuurt. De Bomenbuurt is eind jaren 60 aangelegd. Sinds die tijd is er weinig tot niets veranderd aan de open ruimte. De riolering is ondertussen aan vervanging toe, de bestrating is verouderd en het groen is verwilderd. Tijd voor een opknapbeurt!

De gemeente Neder-Betuwe gaat bovenstaande punten in één keer integraal aanpakken. Hierbij grijpen wij gelijk de kans om de woonwijk aan te passen aan de veranderingen van het klimaat. Zo kunnen wij een gebruiksvriendelijke wijk met een groene uitstraling realiseren die voldoet aan de wensen en normen van de huidige tijd én die van de toekomst.

Accordion item is ingeklapt

Er heeft een aantal informatiebijeenkomsten plaatsgevonden waar bewoners van de Bomenbuurt de mogelijkheid hebben gehad om mee te denken over de nieuwe inrichting van de openbare ruimte.

  • 5 juni 2019: schouw door klankbordgroep Bomenbuurt.
  • 13 november 2019: presentatie voorlopig ontwerp aan bewoners.

Accordion item is ingeklapt

Op 13 november 2019 organiseerden wij een bewonersavond, waarbij bewoners van de Bomenbuurt de mogelijkheid hebben gekregen om het voorlopige ontwerp in te zien en hun meningen naar voren te brengen. Het voorlopige ontwerp hebben wij omgezet een definitief ontwerp welke nu een definitieve status heeft. In het voorjaar van 2020 hebben wij proefsleuven laten graven en in het najaar van 2020 zijn de werkzaamheden gestart. De werkzaamheden worden voor de bouwvak van 2022 afgerond. De laatste periode van 2022 gebruiken we om restwerkzaamheden af te ronden.

Accordion item is ingeklapt

Het wordt prachtig bij u in de buurt. Maar voor het zover is, gaat er nog heel wat gebeuren. We zorgen er daarbij voor dat u als bewoner zo min mogelijk overlast ervaart. Dat doen we ook door u up-to-date te informeren over de uitvoering. Daarvoor zetten we de Bouwapp in. Via de Bouwapp sturen we u steeds een bericht als er werkzaamheden in uw straat van start gaan. In de Bouwapp kunt u lezen waar wanneer welke werkzaamheden plaats vinden. U volgt de voortgang en kunt makkelijk met ons contact opnemen als u vragen of opmerkingen heeft. De BouwApp is als volgt op u mobiele telefoon of tablet te downloaden:

  • Scan de QR-code rechts op deze pagina, of ga naar de appstore om de app gratis te downloaden.
  • Zoek in de app naar ‘Vogelbuurt Opheusden’
  • Open het project en klik op ‘volgen’

Heeft u niet de mogelijkheid om gebruik te maken van de Bouwapp of wilt u toch per brief worden geïnformeerd, neem dan contact met ons op via dit contactformulier.

Accordion item is ingeklapt

Heeft u vragen over de werkzaamheden of heeft u suggesties over de inrichting van de wijk dan horen wij dat graag. Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 14 0488 of via dit contactformulier. De projectassistent van dit project is Marianne van Bruxvoort (06-22858567 of mbruxvoort@nederbetuwe.nl).