Herinrichting Oranjebuurt & De Jonge Eng

Inwoners van de Oranjebuurt & De Jonge Eng in Dodewaard: Denkt u mee over de inrichting van de straten in uw buurt?

Accordion item is ingeklapt

In Dodewaard ligt een netwerk aan straten die de naam dragen van leden van Het Koninklijk Huis. Vandaar dat wij deze wijk kortweg aanduiden met de naam 'Oranjebuurt & De Jonge Eng'.

Een gedeelte van de Oranjebuurt & De Jonge Eng is ontwikkeld in de eind jaren zestig van de vorige eeuw. Ondertussen kampt de wijk met diverse problemen zoals een verouderd riool, te smalle straten, te weinig parkeerplaatsen en een saaie groenstructuur. Dit pakken wij aan, zodat de wijk weer gebruiksvriendelijk wordt met een frisse groene uitstraling.

Daarnaast zien wij met het opknappen van de Oranjebuurt & De Jonge Eng ook een kans om de wijk aan te passen aan de veranderingen van het klimaat. Een goede regulatie van de waterafvoer en hittebestrijding vormen belangrijke uitgangspunten. Zo kunnen wij een prettige wijk realiseren die voldoet aan de wensen en normen van de huidige tijd én die van de toekomst.

Accordion item is ingeklapt

De voorlopige planning van de werkzaamheden voor de herinrichting is:

 • Bewonersparticipatie Voorlopig Ontwerp: mei 2020
 • Uitwerking Definitief Ontwerp: juni/juli 2020
 • Aanbesteding: augustus/september 2020
 • Start uitvoering fase één (nutsbedrijven): januari 2021
 • Oplevering: vierde kwartaal 2021

Accordion item is ingeklapt

We zijn erg benieuwd wat u vindt van de nieuwe inrichting van uw buurt en het Voorlopig Ontwerp (VO).

 • Spreekt de nieuwe inrichting u aan?
 • Welke zaken die kenmerkend zijn voor de Oranjebuurt & de Jonge Eng herkent u? En wat mist u? Denk aan een straatbeeld, zichtlijn, groenvak of bijzondere plek.
 • Welke top of tip heeft u voor de nieuwe inrichting van de straat waar u woont of werkt?
 • In de hele buurt wordt enkel parkeren ingevoerd. Dat betekent dat parkeren slechts aan 1 kant van de straat is toegestaan. Welke voorkeur heeft u voor de straat waar u woont: parkeren aan de oneven kant of parkeren aan de even kant?

Wilt u meedenken over de herinrichting en het Voorlopig Ontwerp voor de Oranjebuurt & de Jonge Eng? Dat kan! Laat het ons weten via het contactformulier. Via het formulier stuurt u uw reactie of vraag over het Voorlopig Ontwerp op naar het projectteam. U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Interesse in het Voorlopig Ontwerp (VO)? Kijk in de lijst ‘Documenten’. Daar staat ook een link naar een YouTube filmpje waarin projectleider Bert Rog uitgebreid toelichting geeft op dit VO. En bekijk de PowerPointpresentatie voor meer informatie over de achtergrond en uitgangspunten bij het VO. Beeld krijgen van de toekomstige inrichting? Bekijk de visualisaties!

Accordion item is ingeklapt

Het wordt prachtig bij u in de buurt. Maar voor het zover is, gaat er nog heel wat gebeuren. We zorgen er daarbij voor dat u als bewoner zo min mogelijk overlast ervaart. Dat doen we ook door u up-to-date te informeren over de uitvoering. Daarvoor zetten we de Bouwapp in. Via de Bouwapp sturen we u steeds een bericht als er werkzaamheden in uw straat van start gaan. In de Bouwapp kunt u lezen waar wanneer welke werkzaamheden plaats vinden. U volgt de voortgang en kunt makkelijk met ons contact opnemen als u vragen of opmerkingen heeft. De BouwApp is als volgt op u mobiele telefoon of tablet te downloaden:

 • Scan de QR-code rechts op deze pagina, of ga naar de appstore om de app gratis te downloaden.
 • Zoek in de app naar ‘Vogelbuurt Opheusden’
 • Open het project en klik op ‘volgen’

Heeft u niet de mogelijkheid om gebruik te maken van de Bouwapp of wilt u toch per brief worden geïnformeerd, neem dan contact met ons op via dit contactformulier.

Accordion item is ingeklapt

Heeft u vragen over de herinrichting van de Oranjebuurt & de Jonge Eng en/of het Voorlopig Ontwerp? Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 14 0488 (werkdagen) of via dit contactformulier. De projectleider van dit project is de heer Bert Rog.

Impressies