Herinrichting Oranjebuurt & De Jonge Eng

De wijk Oranjebuurt & De Jonge Eng richten we opnieuw in. Op deze pagina vindt u meer informatie hierover.

Accordion item is ingeklapt

In Dodewaard ligt een netwerk aan straten die de naam dragen van leden van Het Koninklijk Huis. Vandaar dat wij deze wijk kortweg aanduiden met de naam 'Oranjebuurt & De Jonge Eng'.

Een gedeelte van de Oranjebuurt & De Jonge Eng is ontwikkeld in de eind jaren zestig van de vorige eeuw. Ondertussen kampt de wijk met diverse problemen zoals een verouderd riool, te smalle straten, te weinig parkeerplaatsen en een saaie groenstructuur. Dit pakken wij aan, zodat de wijk weer gebruiksvriendelijk wordt met een frisse groene uitstraling.

Daarnaast zien wij met het opknappen van de Oranjebuurt & De Jonge Eng ook een kans om de wijk aan te passen aan de veranderingen van het klimaat. Een goede regulatie van de waterafvoer en hittebestrijding vormen belangrijke uitgangspunten. Zo kunnen wij een prettige wijk realiseren die voldoet aan de wensen en normen van de huidige tijd én die van de toekomst.

Accordion item is ingeklapt

De voorlopige planning van de werkzaamheden voor de herinrichting is:

  • Bewonersparticipatie Voorlopig Ontwerp: mei 2020
  • Uitwerking Definitief Ontwerp: juni/juli 2020
  • Aanbesteding: augustus/september 2020
  • Start uitvoering fase één (nutsbedrijven): januari 2021
  • Afronding werkzaamheden: eind 2022

Accordion item is ingeklapt

Het wordt prachtig bij u in de buurt. Maar voor het zover is, gaat er nog heel wat gebeuren. We zorgen er daarbij voor dat u als bewoner zo min mogelijk overlast ervaart. Dat doen we ook door u up-to-date te informeren over de uitvoering. Daarvoor zetten we de Bouwapp in. Via de Bouwapp sturen we u steeds een bericht als er werkzaamheden in uw straat van start gaan. In de Bouwapp kunt u lezen waar wanneer welke werkzaamheden plaats vinden. U volgt de voortgang en kunt makkelijk met ons contact opnemen als u vragen of opmerkingen heeft. De BouwApp is als volgt op u mobiele telefoon of tablet te downloaden:

  • Scan de QR-code rechts op deze pagina, of ga naar de appstore om de app gratis te downloaden.
  • Zoek in de app naar ‘Vogelbuurt Opheusden’
  • Open het project en klik op ‘volgen’

Heeft u niet de mogelijkheid om gebruik te maken van de Bouwapp of wilt u toch per brief worden geïnformeerd, neem dan contact met ons op via dit contactformulier.

Accordion item is ingeklapt

Heeft u vragen over de herinrichting van de Oranjebuurt & de Jonge Eng en/of het Voorlopig Ontwerp? Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 14 0488 (werkdagen) of via dit contactformulier. De projectleider van dit project is de heer Bert Rog.

Impressies