023-056 Inloopavond Multifunctioneel Centrum Dodewaard

Verschillende partijen in Dodewaard werken samen aan een nieuw Multifunctioneel Centrum (MFC). Een modern en duurzaam gebouw waar inwoners kunnen samenkomen. Vorig jaar september is er een eerste inloopavond gehouden. Na een periode van verkenning hoe het MFC eruit moet komen te zien, is nu de ontwerpfase aangebroken.

Architectenbureau LKSVDD is gekozen om het gebouw te ontwerpen samen met een team van experts. Het voorlopig ontwerp is klaar en dat willen we graag presenteren. Daarom is er op woensdag 11 oktober van 17:00 tot 20:00 uur een tweede inloopbijeenkomst in Verenigingshal De Eng (Dalwagen 78, Dodewaard).

Samenwerken

Bij de bouw van het MFC werkt de gemeente samen met de werkgroep MFC, de basisscholen De Hien en De Bellefleur en Kindcentrum Betuwe. In de werkgroep MFC zijn het verenigingsleven, de voetbalvereniging, Ons Dorpsleven, de bibliotheek, de fysio, zorg en alle toekomstige gebruikers van het MFC vertegenwoordigd. Tijdens de inloopavond zijn ook vertegenwoordigers van deze partijen aanwezig om vragen te beantwoorden. Om 17:30, 18:30 en 19:30 uur geeft de architect een korte presentatie van het voorlopig ontwerp. Daarnaast horen wij graag welke idee├źn er zijn voor de buitenruimte van het MFC.

Zorgvuldige voorbereiding 

In de verkennende periode hebben de partijen al nagedacht over hoe groot het MFC wordt en hoeveel ruimtes en vierkante meters elke partij nodig heeft. Naast de eigen ruimten komt er in het gebouw een aantal ruimten die de partijen met elkaar gaan delen. Beide basisscholen krijgen eigen klaslokalen. Het ontwerp van het gebouw is zo ingericht dat het voor verschillende doelen te gebruiken is en iedereen zich welkom voelt. Het MFC is straks een plek voor het hele dorp waar het veel makkelijker is om elkaar te ontmoeten en verschillende activiteiten te organiseren.

Bestemmingsplan

Ook de voorbereidingen om het bestemmingsplan te wijzigen lopen en binnenkort zal het voorontwerp bestemmingsplan ter inzage komen. Tijdens de inloopavond informeren wij bezoekers over de inhoud van het bestemmingsplan en de laatste stand van zaken.