023-050 Bomen beter bekeken

Leerlingen van de basisschool in Neder-Betuwe gaan ‘Bomen beter bekijken’. Zij kunnen hiervoor  terecht bij het Laanboomhuis in Opheusden. Vakmensen van Natuur- en Milieueducatie Betuwe en Tree Centre Opheusden geven hen les. Op donderdag 21 september is de eerste les als proef, met leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van Rehobothschool Opheusden.

In en om het Laanboomhuis krijgen zij allerlei opdrachten over bomen. Daarna gaan zij direct door naar een boomkweker in de buurt. Wethouder Stefan van Someren gaat ook kijken. “Meer groen, daar moeten we met z’n allen voor zorgen. Als jonge inwoners daarbij helpen, dan belooft dat veel voor de toekomst. Ik ben erg blij met dit prachtproject.”

Verbinding

De groene omgeving in Neder-Betuwe met zijn vele laanbomen en boomkwekers nodigt uit de verbinding te leggen tussen zaken als vergroening van de omgeving, inspelen op de klimaatveranderingen, biodiversiteit, educatie en lokale economie.

Deskundigen

Onder leiding van deskundigen van Natuur- en Milieueducatie Betuwe (NME) en Tree Centre Opheusden (TCO) komen deze zaken alle aan bod. Gemeente Neder-Betuwe stimuleert dat graag want bomen en hun telers zijn belangrijke pijlers van de lokale en regionale economie. Maar dat niet alleen.  De gemeente werkt eraan dat er in de dorpen minder stenen komen en veel meer groen. Support van alle kanten helpt daarbij en jong geleerd is oud gedaan. Verder draagt de gemeente op een aantal specifieke thema’s bij, zoals op het gebied van tegengaan zwerfafval en goed omgaan met energie.

NME en TCO

NME geeft al heel lang met veel enthousiasme natuurlessen en excursies en ondersteunt met onder meer leskisten aan scholen in de gemeente. TCO wil de ruimte rond het Laanboomhuis samen met inwoners interactiever maken. Verder houdt TCO op zaterdag 23 september van 10:00 – 16:00 uur open dag voor jong en oud onder de naam ‘Kom op de Kwekerij’. Twee boomkwekerijbedrijven zetten de deuren open en demonstreren de nieuwste innovaties en technieken van het boomkweken. Kijk voor meer informatie op www.treecentreopheusden.nl/kom-op-de-kwekerij.