023-047 Campagne Gezonde Lunchtrommel van start

Gezonde producten kopen en hiermee sparen voor een handige lunchtrommel. Dat kan met de gezonde-lunchtrommelcampagne die maandag 18 september van start is gegaan in Neder-Betuwe. Met deze campagne sluiten we in Neder-Betuwe aan bij de landelijke campagne Trommel zonder rommel.

De gezonde-lunchtrommelcampagne is de eerste grote campagne van Gezond op eigen wijze. De gemeente werkt onder deze vlag samen met organisaties, scholen, kinderopvangcentra, (sport)ondernemers, apotheken, huisartsen etc. om inwoners te ondersteunen bij een gezondere leefstijl. Op de website www.gezondopeigenwijze is alle informatie hierover te vinden.

Sparen

Het idee achter de gezonde-lunchtrommelcampagne is kinderen en hun ouders aanmoedigen om gezond eten mee naar school te nemen en geven in de lunchtrommel. Door gezonde producten te kopen kunnen basisschoolleerlingen sparen voor een speciale Gezond op eigen wijze lunchtrommel.

De Albert Heijn in Opheusden, Coöp in Dodewaard en Plus in Kesteren doen mee met de campagne. De gezonde producten staan op een opvallende plek en zijn te herkennen aan campagnemateriaal van Gezond op eigen wijze. Kinderen of hun ouders krijgen spaarzegels wanneer zij in de deelnemende supermarkten bepaalde gezonde producten kopen. De actie loopt tot en met 15 oktober.

Lesmateriaal

Alle basisscholen in Neder-Betuwe doen mee aan de gezonde-lunchtrommelcampagne en bijbehorende spaaractie. Op de scholen zijn speciale lespakketten uitgedeeld aan leerkrachten. Zij kunnen hiermee op een speelse manier met kinderen praten over gezonde voeding en het belang hiervan.

Feestelijke start

Op woensdag 20 september heeft wethouder Marien Klein de campagne feestelijk geopend op de Prins Willem Alexander basisschool in Echteld. Hij benadrukte het belang van gezonde voeding: “Het is goed voor je lichaam, je krijgt er energie van en het verbetert je prestaties. En niet onbelangrijk: het is ook nog eens lekker.” De leerlingen en hun leerkrachten genoten na de officiële opening van een gezonde lunch.

Gezonde school

De keuze om de gezonde-lunchtrommelcampagne op de Prins Willem Alexanderschool in Echteld te laten starten was niet toevallig. Op de school is een gezonde leefstijl vanzelfsprekend. Dat blijkt onder meer door het gezond voedings- en traktatiebeleid. Ook besteedt de school in de klassen aandacht aan bijvoorbeeld gezonde voeding en het drinken van water. De Prins Willem Alexander mag zich hiermee officieel Gezonde School noemen.