023-046 Harddrugs aangetroffen in woning IJzendoorn

Op dinsdag 5 september 2023 is de politie, in een lopend onderzoek naar de handel in verdovende middelen aan de Gasthuisstraat in IJzendoorn, een woning binnengetreden. In de woning zijn verschillende soorten harddrugs aangetroffen. Ook zijn er producten aangetroffen die gebruikt worden bij de productie van harddrugs.

De politie startte het onderzoek na verschillende anonieme meldingen bij Meld Misdaad Anoniem over drugshandel vanuit een woning. De politie heeft één verdachte aangehouden.

Woning drie maanden gesloten

Burgemeester Jan Kottelenberg van Neder-Betuwe is voornemens de woning voor een periode van drie maanden te sluiten op grond van de Opiumwet: “Dit soort misstanden brengt allerlei gevaren mee voor de omgeving”, zegt hij. “Met deze bestuurlijke maatregel hoop ik de orde en rust in de omgeving te herstellen.”

Meld Misdaad Anoniem

Burgemeester Kottelenberg roept inwoners op om, net als in dit geval, melding te blijven maken bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of op www.meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke stichting die geen onderdeel uitmaakt van politie of justitie. Een tip wordt pas doorgezet wanneer niets naar een tipgever terug te herleiden is. Bij de politie melden is ook mogelijk via 0900-8844.

In verband met het lopende onderzoek door de recherche wordt deze informatie nu pas naar buiten gebracht.

Het is het vierde drugspand dit jaar in Neder-Betuwe. In 2022 werden er geen drugspanden aangetroffen.