023-044 Voetbalkooi in Ochten

Dit najaar wordt de voetbalkooi op het Oranjeveld in Ochten verwijderd. Na veiligheidscontroles wordt de voetbalkooi opnieuw geplaatst in de speeltuin aan Hoeflaan. Voor de jeugd wordt een tijdelijke Jongerenontmoetingsplek (JOP) geplaatst aan de Waalbandijk.

Rond het Oranjeveld in Ochten is de afgelopen jaren veel gebeurd. Jongeren en kinderen komen er samen om te voetballen en te spelen in de voetbalkooi. Maar er zijn ook jongeren die voor vernielingen en overlast zorgen. “Dat kunnen we niet meer laten gebeuren”,  zegt burgemeester Jan Kottelenberg. “We willen een gemeente zijn waar jong en oud zich fijn en veilig voelen.” Daarom wordt dit najaar de voetbalkooi verplaatst, komt er een nieuwe Jongerenontmoetingsplek (JOP) en gaan we met jongeren in gesprek.

Voetballen in Ochten

Dit najaar verplaatst de gemeente de voetbalkooi op het Oranjeveld naar de speeltuin aan Hoeflaan. De nieuwe plek voor de voetbalkooi is een toevoeging aan de speeltuin op de Hoeflaan. De jeugd komt daar al graag samen om te spelen. Met de voetbalkooi wordt het ook een aantrekkelijke plaats om een balletje te trappen. Het Oranjeveld wordt een echt grasveld met doeltjes. Zodra het Oranjeveld klaar is,  wordt ook opnieuw gras gezaaid op het veldje aan de Hoeflaan. Er komen daar nieuwe doelen en een voetpad en het hek wordt rammelvrij gemaakt, zodat dit ook een goede voetbalplek wordt.

“We willen een gemeente zijn waar zowel jong als oud een plek heeft om samen te komen, om te bewegen of te spelen, zonder overlast. Daar moeten we samen voor zorgen” (Burgemeester Kottelenberg)

Nieuwe JOP

De Jongerenontmoetingsplek (JOP) aan het Oranjeveld is weggehaald. Er is nu geen JOP in Ochten. Om jongeren op korte termijn een plek te geven om samen te komen, plaatst de gemeente in oktober een tijdelijke JOP naast de Veerstoep aan de Waalbandijk. De eigenaren van de Veerstoep en direct omwonenden van de JOP zijn hierover geïnformeerd in een gesprek met Jan Kottelenberg en Jongerenwerk Mozaïek. Jongerenwerk heeft ook meegedacht over hoe die JOP er uit ziet. Volgend jaar zijn er werkzaamheden aan de Waalbandijk. De tijdelijke JOP wordt, voor de werkzaamheden starten, verplaatst naar een definitieve locatie.

Een fijne ontmoetingsplek maak je samen

“We willen een gemeente zijn waar zowel jong als oud een plek heeft om samen te komen, om te bewegen of te spelen, zonder overlast”, aldus Kottelenberg. Dat kan alleen door in gesprek te blijven. Daarom zijn jongerenwerkers nauw betrokken bij de voetbalkooi en de JOP. Ook de burgemeester gaat de komende tijd met jongeren in gesprek.