023-034 Expositie ‘Vakantie’ in gemeentehuis

12 juli 2023

Kinderen op het strand, zonnebloemen, zeilboten en meer werken van schilderclub Opheusden zijn te zien op de expositie ‘Vakantie’ in de hal van het gemeentehuis Neder-Betuwe.

Leermeester Cees Smit gaf speciaal voor deze tentoonstelling zijn club de opdracht te schilderen over ‘vakantie’. Mooie en gevarieerde kunstwerken over vakantiebeleving in eigen land of buitenland zijn het resultaat. Allemaal te zien tot 8 september tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Wachtlijst

Schilderclub Opheusden bestaat 7 jaar, heeft 15 leden en komt eenmaal per week bij elkaar in De Reigerhof Opheusden. Er is een wachtlijst van 20 personen. Cees zou best vaker les willen geven maar daarvoor ontbreekt de ruimte. Wie een locatie weet voor dit doel kan het melden bij de gemeente (Facilitair loket) voor het uitwisselen van gegevens.

Tweede kans

Wethouder Marien Klein bekeek de expositie en vroeg Cees Smit over de gebruikte materialen - acrylverf en olieverf op waterbasis en dat op linnen – en “Waar haalt u de inspiratie en motivatie vandaan?” Smit vertelde dat hij na een hersenbloeding, ruim 18 jaar geleden, in het revalidatiecentrum schilderen leerde van een kunstenaar uit Maastricht. “Die liet al gauw weten mij niet zoveel meer te kunnen leren en dat ik met mijn talent m’n weg prima zou vinden. Ik zie het als een tweede kans in mijn leven dat ik de schildekunst aan anderen over te brengen. Mensen die voor het eerst de penseel ter hand nemen geef ik daarmee een eerste kans op dit vlak.”

Kringloopmaterialen

De aankleding van de vitrines, voor nog meer vakantiesfeer, gebeurde in samenwerking met de drie kringloopwinkels in Neder-Betuwe: Dorcaswinkel Opheusden, Oude Molen in Opheusden en Woord en Daad uit Ochten. Gelijk een leuke tip voor de zomervakantie: ga eens naar een kringloop en laat je verrassen door de leukste tweedehands spullen waarbij de opbrengst volledig naar het goede doel gaat.