023-016 Uitreiking versierselen Koninklijke Onderscheidingen - Lintjesregendag

24 april 2023

Op woensdag 26 april 2023 reikt burgemeester Jan Kottelenberg van Neder-Betuwe aan acht inwoners de versierselen uit die behoren bij de onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ of ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’. Deze uitreiking vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Neder-Betuwe in Opheusden.

De decorandi en hun verdiensten

De heer J. van Ingen uit Opheusden

Jan van Ingen heeft van de Koning de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen voor onder meer zijn vele werk gedurende decennia als vrijwilliger bij zorginstelling De Schutse in Kesteren, met name voor het vervoer van cliënten. Ook zette hij zich meer dan 10 jaar actief in voor het verzamelen van hulpgoederen en het vervoer daarvan naar Roemenië.

Mevrouw E.A.M. Meurs-Wouters uit Kesteren

Els Meurs is door de Koning onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor decennialange vrijwillige inzet op de plaatselijke basisschool Kesteren, bij Voetbalvereniging Kesteren, bij Ons Dorpshuis te Kesteren en bij Olleke-Bolleke voor de uitleen van speelgoed. Mevrouw Meurs is ook actief voor de Nationale Vereniging voor Fibromyalgiepatiënten.

De heer M. Meijering uit Opheusden

Mannis Meijering heeft van de Koning de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen voor zijn veelzijdige inzet voor zorginstelling De Schutse in Kesteren en de kerk van de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Opheusden. Hij stak vele jaren energie in bestuurswerk voor het busvervoer voor scholieren uit de Betuwe naar Amersfoort en was bestuurslid van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs op Gereformeerde grondslag. Ook in de privésfeer heeft hij veel goeds gedaan.

De heer J.H.A.M. Woldberg uit Opheusden

Jan Woldberg is door de Koning onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet als vrijwilliger op maatschappelijk en cultureel terrein. Hij was voorzitter van de Betuwse muziekbandwedstrijd ‘Parel van de Betuwe’ en betrokken bij Rockin’ Old School, gericht op het muzikaal actief zijn voor 60+. Hij is vanaf het begin betrokken bij Stichting Kinderen van de Voedselbank, die uiteindelijk een van de grootste non-profitorganisaties van Nederland werd. Als sociaal-cultureel werker zette hij zich in voor een breed scala aan maatschappelijke activiteiten. Bovendien is hij ruim 15 jaar actief in de gemeentepolitiek.

Mevrouw D. van der Vossen-Broekhoff uit Kesteren

Ditje van der Vossen-Broekhoff  is door de Koning onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar inzet als vrijwilliger bij Nationale Vereniging De Zonnebloem. Zij stond aan de wieg van Speel-o-theek Olleke Bolleke Kesteren en is sindsdien actief betrokken. Zij is vrijwilligster in Ons Dorpshuis Kesteren, evenals in zorgcentrum Elim in Ochten.

De heer P.C.J. de Jong uit Kesteren

Peter de Jong is door de Koning onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vele en verdienstelijke werk voor het voetbal, zowel bij sportvereniging Candia ‘66 in Rhenen als voor de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond. Vele jaren was hij betrokkenheid bij de Open Toernooi Commissie van Tennisvereniging De Kersenplukkers in Kesteren. Hij is vrijwilliger bij Ons Dorpshuis Kesteren, voor Swobrik-vervoer voor ouderen en de lokale decemberactiviteiten in het dorp. Hij speelde in 2022 een actieve rol bij de begeleiding van het Italiaanse Damesvolleybalteam waarvoor gemeente Neder-Betuwe gastgemeente was.

De heer H.C.D. van Leeuwen uit Kesteren

Henk van Leeuwen is door de Koning onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vele verdiensten voor Onze Vrijwilligers Vereniging Korps Nationale Reserve. Hij was bij vele onderdelen betrokken, zo ook bij reanimatiecursussen en paste deze vaardigheid levensreddend toe. Hij is al vele jaren scheidsrechter bij Voetbalvereniging Kesteren en actief bij Tennisvereniging de Kersenplukkers. De heer Van Leeuwen is ook vrijwilliger bij winkeliersvereniging Pitpartners Kesteren.

Mevrouw R. Verwoerd-van Suilichem uit Opheusden

Rosemarie Verwoerd–van Suilichem heeft van de Koning de onderscheiding ontvangen Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar inzet voor Stichting Welzijn Ouderen Neder-Betuwe en met name als coördinator voor Swobrik, het vervoer voor ouderen en mensen met een beperking. Zij was vele jaren bestuurslid van de Vereniging Sport Voor Ouderen, vrijwilliger bij het Rode Kruis en een trouwe mantelzorger tot op de dag van vandaag.