023-013 Mini-expositie in hal gemeentehuis Neder-Betuwe

11 april 2023

De Koninklijke familie, een foto van de keizerskroon en nog meer. In de hal van het gemeentehuis Neder-Betuwe in Opheusden is een mini-expositie die in het teken staat van Oranje. De exposanten zijn Jeannette den Hartog en Janneke van Kalkeren, beiden uit Ochten.

Wethouder Herma van Dijkhuizen poseerde graag met beide kunstenaars. “Ik ben trots op deze twee getalenteerde dorpsgenoten. Prachtig werk.”

Fotografie

Op grote foto’s van Jeannette den Hartog uit Ochten staan prachtige voorjaarsbloemen. De kievitsbloem, de wilg met roze katjes en de hazelaar. De oranje keizerskroon die in deze tijd van het jaar bloeit spant de kroon en maakt de mooie verbinding naar het thema Koningshuis in april. Jeannette den Hartog fotografeert als hobby. Voor Groei & Bloei Midden-Betuwe maakt zij foto’s tijdens de tuinkeuringswedstrijden.

Portretten

De portretten van de Koninklijke familie zijn van de hand van Janneke van Kalkeren uit Ochten. Zeven jaar geleden begon zij met tekenen. De aanleiding was dat zij van haar pasgeboren kleinzoon graag een portret wilde. En maakte die zelf. Ze tekent portretten in grafiet of houtskool en dieren in pasteltinten. Eventueel ook in opdracht. Janneke werd winnaar met haar kinderportret tijdens de exposite ‘Laat zien wat je maakt 2022’ van het Cultureel Comité Neder-Betuwe. Ook is zij ruim 12 jaar vrijwilliger bij Dorcas Opheusden. Niet geheel toevallig dat de kleine vitrine in de hal materiaal laat zien uit de drie Kringloopwinkels Dorcas en de Oude Molen uit Opheusden en Woord en Daad  uit Ochten. Het thema? Oranje!

Welkom om te komen kijken, Het kan tot 20 april tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.