023-006 Informatieavond - De invloed van vluchten uit Oekraïne op kinderen en jongeren

27 januari 2023

Op donderdag 2 februari is er in het gemeentehuis Neder-Betuwe, Burgemeester Lodderstraat 12, Opheusden, een informatieavond voor mensen die betrokken zijn bij kinderen en jongeren die zijn gevlucht uit Oekraïne.  

Vluchten uit Oekraïne, het heeft veel invloed op kinderen en jongeren. Wie bij hen betrokken is heeft misschien vragen als: waar moet ik op letten, hoe ga ik met ze om en wanneer is er reden tot zorg? Tijdens de avond op donderdag 2 februari van 19:00 - 21:00 uur geven specialisten informatie en is er gelegenheid om vragen te stellen. Er is een tolk aanwezig.

Specialisten van Karakter

De gemeente houdt deze avond samen met Karakter, specialist als het gaat over omgaan met kinderen en jongeren. Twee psychologen vertellen welk gedrag veel voorkomt als kinderen en jongeren moeten vluchten, wat de invloed van vluchten is in verschillende leeftijdsfasen en wat het betekent voor het ouderschap en opvoeden. Maar ook, hoe je als gastgezin, vrijwilliger of leerkracht het beste kunt omgaan met kinderen en jongeren die dit meemaakten.

Iedereen welkom

Ouders, gastgezinnen, vrijwilligers en leerkrachten kregen hiervoor al een uitnodiging. Maar ook anderen zijn van harte welkom. Er is alle gelegenheid voor het stellen van vragen. Tevoren aanmelden via oekraine@nederbetuwe.nl is fijn maar niet per se nodig.