023-003 Neder-Betuwe Speld voor Piet Uijl uit Kesteren

5 januari 2023

De Neder-Betuwe Speld, een oorkonde en bloemen voor de heer P.W. Uijl uit Kesteren op 3 januari 2023 voor zijn bijzondere inzet voor een schoon dorp.

Al jarenlang houdt Piet Uijl de wijde omgeving van de Stationsstraat en Hoofdstraat in Kesteren schoon. Niet af en toe, maar dagelijks een paar keer en dat van maandag tot en met zaterdag. In dat gebied is het een komen en gaan van mensen, jong en oud, bij de supermarkt en andere winkels.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van ‘zijn’ buurtvereniging het Stationnetje aan de Stationsstraat werd Piet Uijl verrast met de Neder-Betuwe Speld door burgemeester Kottelenberg. “Met grijper en winkelwagen verzamelt u het vele afval dat bij mensen ‘zomaar uit handen is gewaaid’. U zorgt voor schone straten en stoepen en een verzorgd plein. U geeft het voorbeeld dat afval en een prullenbak bij elkaar horen.”

Ook vanuit de buurt en de ondernemers was er tijdens de bijeenkomst veel waardering net zoals op alle andere dagen van het jaar.

Neder-Betuwe Speld

Met de Neder-Betuwe Speld - een verzilverd boomblad - waardeert gemeente Neder-Betuwe personen voor een bijzondere prestatie, initiatief of werkzaamheden voor de gemeenschap van Neder-Betuwe. Zij kunnen hiervoor worden voorgedragen. Het kan gaan om iets dat heel veel jaren in beslag nam maar soms kan het ook gaan om ‘het moment’.