Veel activiteiten in Neder-Betuwe tijdens Week tegen Eenzaamheid

Neder-Betuwe staat van 29 september tot en met 6 oktober in het teken van de Week tegen Eenzaamheid. In alle dorpen zijn verschillende activiteiten om mensen bij elkaar te brengen en extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid.

Wethouder Herma van Dijkhuizen opent de week op 29 september in het Huis van IJzendoorn. Iedereen is vanaf 10.30 uur welkom om samen een pannenkoek te komen eten. Alle activiteiten tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn te vinden in de poster met het programma. Neem iemand mee en kom gezellig langs bij één van de activiteiten!

Samen is leuker

In Neder-Betuwe zijn er ook buiten de Week tegen Eenzaamheid via ‘Samen is leuker’ veel activiteiten om eenzaamheid te voorkomen en verminderen. De gemeente werkt hierbij samen met inwoners en veel organisaties. Zij zetten zich niet alleen breed in op het thema eenzaamheid. Er is ook aandacht voor specifieke groepen die meer kans hebben om eenzaamheid te ervaren zoals ouderen, jongeren, alleenstaanden, laaggeletterden en mensen met een beperking. Meer informatie of zelf een steentje bijdragen aan het voorkomen en verminderen van eenzaamheid? Stuur een mail naar samenisleuker@nederbetuwe.nl.

Jongereninloop en koffie-ochtenden

Verschillende partners die zijn aangesloten bij Samen is leuker zorgen ervoor dat er in Neder-Betuwe veel mogelijkheden zijn om mensen op te zoeken. Via het jongerenwerk van Mozaïek Welzijn is er bijvoorbeeld de jongereninloop Het Tussenpad. Voor jongeren die zich alleen voelen en hier verandering in willen brengen is er Join us. Wie mensen wil ontmoeten bij een kop koffie of thee, kan hiervoor wekelijks onder meer terecht in de dorpshuizen van IJzendoorn, Ochten en Dodewaard. Samen eten kan in oktober, november en december in het Huis van Kesteren. Deze activiteiten zijn ook te vinden op kernpuntnederbetuwe.nl.