Wat vindt u van waarde in Neder-Betuwe?

Laat uw mening horen voor de Omgevingsvisie

Wat vindt u in en rond uw dorp of buurt van waarde? En waar moet de gemeente in de Omgevingsvisie rekening mee houden de komende jaren? Neder-Betuwe wil graag weten hoe u er tegenaan kijkt. Bijvoorbeeld: wilt u dat IJzendoorn rustig en dorps blijft? Of dat dat karakteristieke rond station Kesteren niet verdwijnt? Laat u horen, denk erover mee!

In 2018 en 2019 hebben ruim 900 inwoners van Neder-Betuwe aangegeven waar zij trots op zijn en wat beter kan. Deze inbreng is verwerkt in de concept-Omgevingsvisie. De gemeente wil nu graag weten of u Neder-Betuwe herkent in de Omgevingsvisie. Hierin zijn waarden beschreven die zijn onderverdeeld in vijf rubrieken: dorpen, landelijk en groen, werken en ondernemen, rivieren en uiterwaarden, A15 en Betuweroute. Kijk voor meer informatie op projecten.nederbetuwe.nl/omgevingsvisie.

Meepraten? Kan deze week nog! 

Meepraten kan nog deze week tijdens een van de inloopochtenden die we organiseren bij u in de buurt.

  • We trappen af in het Dorpshuis in Ochten op woensdag 22 september tussen 10.00 en 12.00 uur.
  • Voor inwoners van IJzendoorn en Echteld is er een inloopbijeenkomst op donderdagochtend 23september van 10.00 tot 12.00 uur in het Gerrit van Riemsdijkhuis.
  • Inwoners van Dodewaard kunnen vrijdag 24 september tussen 13.00 en 15.00 uur terecht in de kantine van Verenigingshal De Eng.

(Afgelopen maandag en dinsdag zijn de inloopochtenden al gehouden in Opheusden en Kesteren.)

Liever online?
Dat kan op woensdag 22 september van 19.30 tot 21.30 uur. Meld u aan bij omgevingsvisie@nederbetuwe.nl. Dan krijgt u een link naar de bijeenkomst via Zoom toegestuurd.

Vul ook uiterlijk 27 september de peiling over uw dorp en het buitengebied in. Een link naar de peiling staat op projecten.nederbetuwe.nl/omgevingsvisie. Na het invullen kunt u het boek ‘De Schatkist van Neder-Betuwe’ aanvragen. U krijgt het gratis toegestuurd.