Volleybalster Demi Korevaar op Houtkoperschool

Demi Korevaar, volleybalster van Team Oranje, was maandagochtend 11 april te gast in Ochten. Zij gaf daar een gastles en volleybal clinic aan de kinderen van de Houtkoperschool en Rehobothschool.

Collage van drie foto's: 1 volleybalster Demi Korevaar en wethouder Herma van Dijkhuizen bij de opening van de gastles op basisschook de Houtkoper in Ochten, twee foto's van de clinic in de gymzaal van de Houtkoperschool

De gastles en clinic is een van de activiteiten in de aanloop naar het  Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen dat dit jaar in september en oktober in Nederland wordt gehouden. Neder-Betuwe is samen met Buren gastgemeente voor het volleybalteam uit Italië, de huidige wereldkampioen.

Gastles en clinic

Demi werd maandag om 09:30 uur ontvangen door wethouder Herma van Dijkhuizen in de klas van groep 6 op locatie Houtkoperschool. Leerlingen van de Rehobothschool waren daar ook naartoe gekomen. In het klaslokaal vertelde Demi over haar ervaringen als topsporter. Daarna vertrokken de kinderen naar sporthal De Linie voor een volleybal clinic. 

Mooi begin

Wethouder Herma van Dijkhuizen was blij met het bezoek van de oranje volleybalster. “Een prachtig begin van de periode dat clubs en organisaties in de gemeenten Neder-Betuwe en Buren sportieve activiteiten organiseren voor onze inwoners. Een mooie opmaat naar september, als het Wereldkampioenschap van start gaat en Neder-Betuwe en Buren gastgemeente zijn voor team Italië.”

Campagne Play Volleybal

Net als Demi dat deed in Ochten, bezoeken andere Oranje-speelsters scholen in Nederland. Dit doen zij binnen het project ‘Back to School’, onderdeel van de promotiecampagne Play Volleybal van de Nederlandse Volleybalbond (NeVoBo). Natuurlijk met als doel dat er meer mensen gaan volleyballen.

WK Volleybal Vrouwen

Het Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen vindt van 23 september tot en met 15 oktober 2022 plaats in Nederland en Polen. Het is de eerste keer dat Nederland een wereldkampioenschap volleybal mag organiseren. Aan het WK doen teams uit 24 landen mee, die in totaal 103 wedstrijden spelen. Er worden zo’n 200.000 toeschouwers verwacht.

Gelderland gastprovincie

Gelderland is gastprovincie voor alle 24 deelnemende landen. Naast hoofdlocatie GelreDome Arnhem, zijn er ook wedstrijden in Ahoy Rotterdam en in Omnisport Apeldoorn. De organisatie is in handen van de NeVoBo en TIG Sports.

Binnenkort is er op deze website meer informatie te vinden over het Wereldkampioenschap Volleybal.