Vaccineren tegen corona komende weken nog in Dodewaard en Opheusden

Mobiel coronavaccinatiecentrum

GGD Gelderland-Zuid vaccineert op de volgende dagen en tijden:

  • Dodewaard: dinsdag 23 en 30 november – locatie: De Eng, Dalwagen 78b
  • Opheusden: donderdag 25 november en 2 december – locatie: De Snellenburg, Vuurdoornstraat 2

De prikbus is op genoemde dagen open van 10.00 tot 16.00 uur.

Een afspraak maken is niet nodig, maar houdt dan wel rekening met een wachttijd. Wilt u toch wachttijden voorkomen, maak dan wél een afspraak. Dat kan via www.planjeprik.nl of via telefoonnummer 0800-7070. Er zijn bij de prikbus ook GGD-medewerkers aanwezig om mogelijke vragen te beantwoorden. Voor een vaccinatie op deze locaties hoeft u niet per se in deze dorpen of in de gemeente Neder-Betuwe te wonen.

Veel animo

In de maanden september en oktober is de GGD al langs verschillende gemeenten en woonkernen geweest met de prikbus. De animo hiervoor was groot. Gemiddeld lieten ongeveer honderd mensen zich vaccineren per dag. Met de koude herfstmaanden in het vooruitzicht zoekt de GGD in samenwerking met de gemeenten naar meer vaste plekken om te vaccineren.

Janssen- of Pfizervaccin

De GGD prikt met het Pfizer- of het Janssen-vaccin. Voor jongeren onder de 18 jaar is alleen het vaccin van Pfizer beschikbaar. Mensen ouder dan 18 jaar kunnen kiezen welk vaccin ze willen. Voor het Janssen-vaccin is één prik nodig, voor het Pfizer-vaccin twee. U kunt bij de prikbus een afspraak voor de tweede prik maken. Voor vaccinatie is een geldig identiteitsbewijs verplicht.

Andere locaties

GGD Gelderland-Zuid vaccineert ook nog steeds op de vaste priklocaties in Wijchen, Tiel en Culemborg. U kunt hier terecht met en zonder afspraak. Ga voor meer informatie over vaccinatielocaties naar de website www.prikkenzonderafspraak.nl. Op de website www.gelderlandzuid.nl is ook allerlei andere informatie te vinden over corona.