Scholen strijden tegen elektronisch afval

Samen met zeven andere basisscholen in Rivierenland doen het Palet uit Kesteren en de Bellefleur uit Dodewaard mee aan de E-waste Race. Van 28 maart tot en met 21 april proberen zij zoveel mogelijk elektronisch afval (e-waste) op te halen bij mensen in de buurt.

Wethouder Stefan van Someren en kinderen van basisschool Bellefleur voor het schoolgebouw bij de officiƫle start van de de wedstrijd E-waste Race 2022.

Wethouder Stefan van Someren was op dinsdag 22 maart bij de kinderen van de Bellefleur in Dodewaard om de wedstrijd officieel af te trappen. De E-waste Race is een initiatief van Avri in samenwerking met Weee Nederland en Wecycle. De school die het meeste elektronische afval inzamelt, wint een schoolreisje naar het NEMO Science Museum in Amsterdam.

Leerzaam

De E-waste Race is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Op iedere school was er een gastles over het belang van reduce, reuse en recycle. Dus minder en bewust kopen, hergebruiken, repareren en recyclen. Van sommige apparaten kan zelfs 95 procent van de onderdelen worden hergebruikt! Avri haalt het ingezamelde e-waste op bij de scholen en zorgt ervoor dat de grondstoffen in de apparaten opnieuw worden gebruikt.

Doe ook mee!

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen? Dan kunt u tussen 28 maart en 21 april meedoen door uw elektronisch afval online aan te melden op www.ewasterace.nl. De kinderen komen het dan bij u thuis ophalen. Voorbeelden van elektronisch afval zijn een oud toetsenbord, kapotte waterkoker of een defect mobieltje. Maar denk ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Eigenlijk gaat het om alle kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of waar een batterij in heeft gezeten. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste. Als dank voor uw bijdrage krijgt u kortingscodes voor mooie duurzame producten.

Los van de E-waste Race kunnen inwoners hun oude elektrische apparaten ook altijd gratis inleveren op een van de Avri-milieustraten.