Neder-Betuwe Speld voor Rina Kuenen

Na 600 huwelijksvoltrekkingen

Neder-Betuwe Speld voor Rina Kuenen

Rina Kuenen-Dorrestijn uit Ochten ontving vorige week uit handen van burgemeester Jan Kottelenberg de Neder-Betuwe Speld. Het is een bijzondere blijk van waardering voor haar representatieve taak om namens gemeente Neder-Betuwe paren door het huwelijk aan elkaar te verbinden.

Ze staat op foto’s in vele huwelijksalbums uit de afgelopen 30 jaar: Rina Kuenen-Dorrestijn (82) uit Ochten die als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) aan bruidsparen vroeg om elkaar het ja-woord te geven. In drie decennia voltrok zij op de kop af 600 huwelijken. Zij begon met dit werk in 1992 in het toenmalige Echteld en ging ermee door toen deze gemeente met Kesteren en Dodewaard werd samengevoegd tot gemeente Neder-Betuwe.

Maatwerk

In zijn toespraak, met ook veel dank aan de overige Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand, gaf burgemeester Kottelenberg aan dat het maatwerk is, elke keer weer. “Een goede voorbereiding door tevoren het gesprek met ieder paar te houden; anekdotes verzamelen via ceremoniemeesters en ouders en met als hoogtepunt de toespraak. Als burgemeester van Neder-Betuwe ben ik er trots op dat dit altijd op een gedegen, humorvolle en plezierige manier gebeurt.”

Voor de uitreiking van de Neder-Betuwe Speld trok BABS Rina Kuenen nog één keer de toga aan. Burgemeester Kottelenberg: “Rina, wat is er mooier dan die te spelden op de mantel die je als gegoten zat en waarmee je Neder-Betuwe zo chic vertegenwoordigde.”