Neder-Betuwe speld voor Jan Woldringh

Wethouder Marien Klein met Jan Woldringh

Foto: 3JetFotografie

Op dinsdag 13 september reikte wethouder Marien Klein de Neder-Betuwe speld uit aan Jan Woldringh. Meneer Woldringh kreeg de speld vanwege zijn inzet voor Dorpshuis De Hoge Hof in Echteld. Hier is hij al sinds 1996 actief als bestuurslid en voorzitter.

Gebouwd door inwoners

Dorpshuis De Hoge Hof is uniek in Neder-Betuwe. Het werd namelijk niet gebouwd door de gemeente, maar door inwoners van het dorp. Onder aanvoering van aannemer Wim van Ommeren hielp meneer Woldringh in 1979 mee aan de bouw van het dorpshuis. In de jaren vanaf 1996 heeft hij zich ingezet om De Hoge Hof zo goed mogelijk te onderhouden.

Er is een hele lijst met renovaties die meneer Woldringh als betuurslid heeft begeleid. Hieronder vallen onder andere veiligheidsmaatregelen zoals het plaatsen van luchtfilters en nooduitgangen. Ook is er onder leiding van meneer Woldringh een nieuwe geluidsinstallatie geplaatst en zijn er veel elementen van het dorpshuis opgeknapt en vernieuwd.

Betrokkenheid belonen

Voor de gebruikers van het gebouw is meneer Woldringh een belangrijk aanspreekpunt. Zij weten hem te vinden wanneer zij iets nodig hebben. Wethouder Marien Klein zei in zijn speech: “We zien uw betrokkenheid bij de gemeenschap en uw initiatief. Ik heb niet zoals de burgemeester destijds bij de bouw van het Dorpshuis pannenbier bij me, maar mag uw tomeloze inzet wel belonen en waarderen met de Neder-Betuwe Speld! Gefeliciteerd!”

Neder-Betuwe speld

Met de Neder-Betuwe Speld – een verzilverd boomblad -  waardeert gemeente Neder-Betuwe personen voor een bijzondere prestatie, initiatief of werkzaamheden voor de gemeenschap van Neder-Betuwe. Zij kunnen hiervoor worden voorgedragen. Het kan gaan om iets dat heel veel jaren in beslag nam maar soms kan het ook gaan om ‘het moment’.