Nationale Diabetes Challenge dit jaar ook in Opheusden!

Wandel vanuit de Reigerhof in Opheusden samen naar een goede gezondheid tijdens de Nationale Diabetes Challenge. Verschillende betrokken partners leren u meer over bewegen, welzijn en een gezonde leefstijl.

Plaatje met wandelaars, doosjes die wandelen als medicijn moeten voorstellen en logo diabetes challenge

Bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijker dan ooit. Regelmatig wandelen houdt mensen fit, versterkt spieren en gewrichten en stimuleert de bloedsomloop. Het verkleint het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en overgewicht.
Daarom vindt dit jaar vanuit de Reigerhof in Opheusden vanaf 30 mei 10.00 uur de Nationale Diabetes Challenge plaats.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een beweegprogramma voor volwassenen, een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen 20 weken lang samen met een zorgverlener, welzijnsprofessional, buurtsportcoach of sleutelfiguur uit de buurt één keer per week een route. Oorspronkelijk was het beweegprogramma bedoeld voor mensen met diabetes type 2, maar bewegen is goed voor iedereen!  Daarom kan iedere volwassene nu meedoen.

De NDC helpt op een gezonde manier in beweging te komen! Onderzoek laat zien dat de deelnemers na de NDC zich fitter en energieker voelen, in gewicht afvallen en minder medicatie nodig hebben. Bovendien merken zij dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is. Dat motiveert uiteindelijk om ook in beweging te blijven!

Veilig en gezond samen wandelen

Om de wandelingen veilig en gezond te laten, houdt de organisatie rekening met ieders niveau en bouwt zij de intensiteit van de wandelingen langzaam op. De routes zijn uitgezet voor ongeveer 1 uur wandelen. De startlocatie en het startmoment zijn elke week hetzelfde! Reigerhof, vanaf maandag 30 mei om 10 uur.

Voorafgaand aan de eerste wandeling is er een korte informatiebijeenkomst in de Reigerhof op maandag 30 mei om 09.30 uur. 

Aanmelden

Wilt u ook samen met mensen uit uw buurt de eerste stap zetten naar een betere gezondheid? Doe dan gezellig mee met de wandelingen van NDC!
Meedoen is gratis. Aanmelden kan via de website van de NDC

Let op: Heeft u hulp nodig bij het invullen? Neem dan contact op met Doke Verstegen via dverstegen@ggdgelderlandzuid.nl of bel naar 0654381591.