Praat mee over Luilakken in Neder-Betuwe

Gemeente en politie hebben jullie hulp nodig om Koningsdag nog leuker te maken. Een dag die in Neder-Betuwe volgens een jarenlange traditie in alle vroegte begint met Luilakken. En daar willen we graag met jullie over praten.

Het is niet onze bedoeling om deze traditie stop te zetten. Maar levensgevaarlijke situaties zoals vorig jaar kunnen we ook niet toelaten. Daarom willen we graag met jullie over Luilakken praten. Doe je mee? Meld je dan aan via info@nederbetuwe.nl of bel naar 14 0488. Je kunt ook aan de jongerenwerkers laten weten dat je mee wil praten.

Gevaarlijke situaties

Eerst even terug naar vorig jaar. Een deelnemer botste tijdens het Luilakken met zijn auto tegen een andere auto. De auto’s schoten de stoep op. Het had weinig gescheeld of de auto’s hadden een groepje mensen met kinderen geraakt die vlakbij naar de stoet stonden te kijken. Een uur later was het weer raak. Twee deelnemers aan het Luilakken botsten met hun auto’s tegen elkaar. Een inzittende van een van de auto’s raakte lichtgewond en kreeg glas in het gezicht.

Auto’s verboden

Het zijn vooral de auto’s die voor gevaarlijke zorgen tijdens het Luilakken. Ze voldoen vaak niet aan de wettelijke eisen om de weg op te mogen en hebben uitstekende delen, vlammenwerpers en rookmachines. Daarom hebben politie en gemeente besloten dat het vanaf dit jaar verboden is om met auto’s mee te doen aan het Luilakken.

Ideeën

Luilakken moet dus anders. Hoe? Dat willen we graag met jullie bespreken. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de traditie op een zo veilig mogelijke manier kan blijven bestaan.

Vind je het ook belangrijk dat er geen ongelukken gebeuren tijdens Luilakken? Heb je goede ideeën? Praat mee en meld je aan!