Koninklijke onderscheiding voor Wim Veerman uit Ochten

Wim Veerman uit Ochten ontvangt een Koninklijke Onderscheiding

Gemeente Neder-Betuwe feliciteert haar inwoner Wim Veerman uit Ochten van harte met zijn Koninklijk onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn vele muzikale verdiensten! Tijdens een concert zondagmiddag 26 juni in de kerk in Ingen verraste burgemeester Josan Meijers van gemeente Buren hem met de uitreiking van de versierselen die bij deze onderscheiding behoren.

Kerkorganist en koordirigent

Wim Veerman (60) is sinds 1981 organist en koordirigent in de kerk in Ingen. In het dagelijks leven is hij wiskundedocent, op zondag verzorgt hij het orgelspel en de koorzang tijdens de erediensten. Ook organiseerde hij sing-ins en leverde hij een bijdrage aan de vakantiebijbelweken. Als muzikaal inspirator schrijft de heer Veerman bladmuziek en bespeelt hij het orgel bij speciale diensten, concerten en uitvaartdiensten. Hij was jarenlang organist in de Nederlandse Hervormde Kerk Ochten. Nu is hij organist in de Bethelkerk in Veenendaal. Verder is hij sinds 1995 dirigent van zanggroep Catena in Wijchen. Met zijn echtgenote is hij verder al ruim dertig jaar vrijwilliger bij Zideris in Rhenen, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

Muzikaal talent

Burgemeester Josan Meijers bij de uitreiking: “Met zijn muzikale talent raakt de heer Veerman vele mensen, of dat nu bij een kerkdienst, concert of uitvaart is. Naast het spelen zelf kost het studeren en voorbereiden veel tijd, en dat allemaal naast zijn baan als docent. Ik heb daar veel bewondering voor. Bovendien was het een prachtig concert zondag, dus het was een eer om daarbij te zijn en de onderscheiding uit te reiken!”