Kom kennismaken en sluit je aan bij een energiecoöperatie

20 september: kennismaken en uitleg

Op maandagavond 20 september 2021 is er om 19.30 uur een bijeenkomst in het Gerrit van Riemsdijkhuis (dorpshuis) in IJzendoorn. Op de informatiebijeenkomst hoor je meer over het waarom van de Energietransitie en over nieuwe duurzame initiatieven, waar je als inwoner of ondernemer aan mee kunt doen.

De bijeenkomst is een initiatief van drie lokale energiecoöperaties:

  • Energiecoöperatie Midden Betuwe
  • Energiecoöperatie Echteld-Lienden en
  • Energiecoöperatie eCoBuren

Wethouder Stefan van Someren van de gemeente Neder-Betuwe vertelt meer over de samenwerking tussen inwoners en ondernemers en de gemeente aan de Energietransitie in Neder-Betuwe.

De energiecoöperaties vertellen over hun initiatief en hoe inwoners en bedrijven uit de streek kunnen meedoen en hun stem kunnen laten gelden. Hoe kunnen we de opgewekte energie zoveel mogelijk lokaal benutten? Hoe komen naast de lasten ook de lusten bij de lokale gemeenschap terecht? Denk aan lokaal eigendom of een gebiedsfonds.

Duurzame voorbeeldprojecten: ons land telt inmiddels 600 energiecoöperaties met mooie resultaten. We lichten enkele duurzame energieprojecten toe, waarbij bewoners uit de omgeving direct van de opbrengsten profiteren.

Toon van Mierlo van de Dekker Groep uit IJzendoorn zal toelichten hoe een duurzaam landschap ook erg mooi kan zijn.

Plaats: Dorpshuis ‘Gerrit van Riemsdijkhuis’ in IJzendoorn. Tijd: 19.30 uur

Vanwege de coronamaatregelen vragen we of u om u aan te melden via e-mailadres info@ec-mb.nl.

Kom kennismaken en sluit aan, de koffie staat klaar!

Samen oogsten we energie in de Betuwe!