Kom in beweging tijdens Stoptober

flyer met oproep om mee te doen aan Stoptober en de fresh air walks

De maand oktober is traditiegetrouw weer omgedoopt tot Stoptober. Rokers krijgen de oproep om vanaf deze maand ook daadwerkelijk te stoppen. Deelnemers kunnen zich onder andere via een app aanmelden.De gemeenten Neder-Betuwe, Buren, de GGD Gelderland-Zuid, Samen in beweging en Healthclub Juliën hebben de handen ineen geslagen en roepen de inwoners op om deze maand ook op te pakken als start voor een gezonde(re) leefstijl. Dat kan door meer te bewegen, meer op gezonde voeding te letten en voldoende ontspanningsmomenten te nemen.

Fresh Air wandelingen

De voetbalverenigingen in de gemeenten treden als gastheer op voor een Fresh Air wandeling. Elke zaterdag in oktober staan er wandelingen op de agenda. Zo zijn er de eerste vier zaterdagen, 1, 8, 15 en 22 oktober, telkens 2 wandeltochten, zowel eentje in Neder-Betuwe als eentje in gemeente Buren. De laatste Fresh Air Walk is op zaterdag 29 oktober in Lienden, vanuit Healthcenter Juliën. De afstand van iedere tocht ligt tussen de 5 en 8 kilometer. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De precieze locaties en tijden zijn te vinden op de website www.betuweinbeweging.nl

De voetbalverenigingen krijgen voor hun ‘gastheerschap’ een vergoeding die zij kunnen inzetten voor iets gezonds. Bijvoorbeeld voor het inrichten van een gezonde kantine of een workshop over gezonde leefstijl.

Rookvrij

Veel sportverenigingen in beide gemeenten hebben de eerste stap al gezet en hun terrein voor bepaalde dagen en tijdstippen rookvrij gemaakt. Ook op andere plekken krijgt dit goede voorbeeld navolging. Uiteindelijk hopen Neder-Betuwe en Buren in 2030 Rookvrije gemeenten te zijn.