Kleur een Neder-Betuws dorp

Er zijn zes prachtige kleurplaten gemaakt van de dorpen Dodewaard, Ochten, Opheusden, Kesteren, IJzendoorn en Echteld. Kinderen kunnen nu een dorp uit Neder-Betuwe inkleuren. Die kleurplaat kunnen ze dan in de bus doen bij iemand die door corona veel alleen thuis zit.

Voorbeeld kleurplaat Echteld

Het is een idee van Anja van Groningen-Berends die reageerde op een bericht over één tegen eenzaamheid van de gemeente Neder-Betuwe. Anja bedacht om een kleurplaat te laten maken van de dorpen in Neder-Betuwe en ging ermee aan de slag. Kinderen kunnen de kleurplaat inkleuren en aan mensen in de buurt geven waarvan ze denken dat die veel alleen zijn. Ongeveer 36% van de inwoner in Neder-Betuwe voelt zich wel eens eenzaam. Zeker nu door corona zitten veel mensen meer thuis dan ze soms willen.

Lenie Batterink reageerde weer op de oproep van Anja en heeft de kleurplaten gemaakt. Lenie tekent wel vaker onder de naam Leentjelot. Het zijn prachtige winterkleurplaten geworden van de zes dorpen in Neder-Betuwe, waarin ook de buurtschappen staan benoemd. Lenie heeft speciaal een witte ruimte opengelaten in de kleurplaten. Daar kunnen kinderen of hun ouders een mooie boodschap in schrijven.

Vind jij kleuren leuk? Maak jij een mooie kleurplaat voor die meneer of mevrouw in de straat die misschien veel alleen is? Dan kun je de kleurplaat downloaden en printen op www.welzijnrivierstroom.nl/winterkleurplaat. Ook liggen de kleurplaten bij de grote supermarkten en worden ze via sommige basisscholen verspreid.

Inwoners, bedrijven of scholen die vragen hebben over deze leuke actie kunnen contact opnemen met Anja door te mailen naar anjavangroningenberends@upcmail.nl.