Inleveractie steekwapens: 11-17 oktober

Lever anoniem en zonder straf in

Logo Week van de veiligheid 2021

De gemeente Neder-Betuwe neemt in de Week van de Veiligheid deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens. Wij moedigen vooral jongeren en jongvolwassenen aan hun steekwapen in te leveren. Dat kan nu veilig, straffeloos en anoniem op de politiebureaus in Tiel en Culemborg. Er staat tussen 11 en 17 oktober op die politiebureaus een speciale inleverton waar het wapen in kan. Heb jij of ken je iemand met een (steek)wapen. Wees verstandig voor jezelf en anderen en lever het nu in.
 

Ralf Reinders is jongerenwerker in onze gemeente en weet dat diverse jongeren een (steek)wapen hebben en soms bij zich dragen. “Gelukkig hebben wij in onze gemeente nog geen grote incidenten gehad. Maar als je een wapen hebt is de verleiding er om die dan ook te gebruiken. Je doet bijvoorbeeld eens stoer met een wapen op sociale media en dan is de stap naar het echte leven ineens zomaar gemaakt, bijvoorbeeld omdat je online wordt uitgedaagd. De gevolgen zijn niet te overzien als dat wel gebeurt, dus ik sta er absoluut achter om wapens in te leveren.”
 

Na afloop van de inleverweek wordt het totale aantal ingeleverde wapens in de meer dan 200 deelnemende gemeenten landelijk bekend gemaakt.
 

Alle informatie over de inleveractie steekwapens is te vinden de site van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Ook een kaart met politiebureaus waar je anoniem en zonder straf je steekwapen kunt inleveren. Kijk op  de website van Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid