Initiatiefgroep Dodewaardse IJsclub winnaar zevende editie Landschapsfonds Neder-Betuwe

Willem Stol ontvangt bloemen van Madelien Kindt van K3, onder toeziend oog van Peter Kegelaar van de gemeente Neder-Betuwe (tweede van rechts) en bestuursleden van de ijsclub, hardloopclub en schaatsvereniging

Willem Stol ontvangt bloemen van Madelien Kindt van K3, onder toeziend oog van Peter Kegelaar van de gemeente Neder-Betuwe (tweede van rechts) en bestuursleden van de ijsclub, hardloopclub en schaatsvereniging.

Kinderen van de Dodewaardse ijsclub op skeelers

Dodewaardse ijsclub

De initiatiefgroep van de Dodewaardse IJsclub is de winnaar geworden van het Landschapsfonds Neder-Betuwe! Met hun idee om van de skeeler- en hardloopbaan in Dodewaard een multifunctionele accommodatie voor buitensport- en outdooractiviteiten te maken en aantrekkelijk in te richten, wonnen zij de zevende editie van het Landschapsfonds. Dat betekent dat er €10.000,- beschikbaar wordt gesteld om dit idee te realiseren.

Landschapsfonds Neder-Betuwe

Inwoners, organisaties en bedrijven in Neder-Betuwe konden wederom hun ideeën indienen om de gemeente nog mooier te maken. Via het Landschapsfonds stellen wij jaarlijks een bedrag ter beschikking voor particulieren, verenigingen, stichtingen en andere initiatieven uit de omgeving van de Lingemeren voor de aanleg van nieuwe landschapselementen in de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan een wandelpad, aanplant van bomen of recreatieve voorzieningen als bankjes en vlonders. Ook kan het ingezet worden voor educatie of beleving van ons landschap.

Elf inzendingen

Afgelopen jaar kwam er elf inzendingen binnen vanuit diverse hoeken van Neder-Betuwe. We ontvingen zeer uiteenlopende ideeën, wat de overweging interessant én moeilijk maakte. Het comité van aanbeveling, bestaande uit vertegenwoordigers van de Gemeente Neder-Betuwe, Geldersch Landschap & Kasteelen en K3Delta, beoordeelde de voorstellen. Zij keek naar maatschappelijke waarde, inpasbaarheid, realiteit en laagdrempeligheid van het eindresultaat; het idee moet van toepassing zijn op een zo groot mogelijke doelgroep.

Een multifunctionele accommodatie voor iedereen

Uit alle binnengekomen inzendingen scoorde het idee van de initiatiefgroep van de Dijkrunners, schaatstrainingsgroep Exerceo, wielrenvereniging ’t Versnellertje en de Dodewaardse IJsclub  het hoogst op de genoemde punten. Het idee is om de bijdrage van het Landschapsfonds te gebruiken voor een groene inrichting op een of meerdere plekken van de multifunctionele accommodatie in Dodewaard. De jury koos dit idee unaniem als winnende idee.

Willem Stol van de Dodewaardse IJsclub stuurde het idee namens de initiatiefgroep in: “Wij zijn ontzettend blij met deze steun in de rug om de accommodatie te verfraaien. We waren al bezig met het maken van een ontwerp, en het bedrag dat aan deze prijsvraag zit, levert daar een hele mooie bijdrage aan. Het helpt ons om er een accommodatie van te maken waar het voor iedereen fijn verblijven is. We denken bijvoorbeeld aan een wandelpad, bankjes en wat groen. De komende tijd gaan we dat verder bespreken.”

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Binnenkort gaat het Landschapsfonds 2022 van start. U kunt dan uw idee voor een mooier Neder-Betuwe indienen. Meer informatie vindt u binnenkort op deze website en op de website van K3Delta: www.k3delta.nl.