Huizen verrijzen in plan Fructus Dodewaard

Mijlpaal in de realisatie van woningbouwplan Fructus

Foto bestuurders in de stijgers van nieuwe huizen.

Een feestelijk moment deze week in plan Fructus Dodewaard. Samen met onder meer een aantal toekomstige bewoners werd de voortvarende bouw bekeken; de eerste 35 woningen worden in  het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd. Dit is de eerste van in totaal drie fasen, goed voor ruim 80 woningen.

Symbolische handeling markeert mijlpaal
Wethouder Nees van Wolfswinkel legde samen met Johan Heesen van woningcorporatie Thius en Stefan van Duijnhoven van KlokGroep symbolisch een paar pannen op het dak. Van Wolfswinkel: “Onder de pannen zijn, daar snakken zoveel mensen naar in hun zoektocht naar een woning. Ik ben enorm blij dat er eindelijk ook in Dodewaard weer gebouwd kan worden. Er is zo lang op gewacht.” In totaal gaat het om circa 82 woningen die in drie fasen beschikbaar komen.

Behoorlijke toevoeging aan woningvoorraad
Nadat het bestemmingsplan in 2020 definitief werd, worden nu in drie fasen circa 82 woningen gebouwd. Deze eerste bouwfase levert 21 koopwoningen en 14 huurwoningen op. De verkoop van woningen in de tweede fase loopt nu; er zijn nog enkele woningen beschikbaar. In de derde fase is het de bedoeling om hoek- en rijwoningen te bouwen en er is een aantal vrije kavels. Nees van Wolfswinkel: “In december hopen we de woonvisie vast te stellen. Daarin is veel aandacht voor ‘bouwen naar behoefte’ en de situatie van starters op de woningmarkt.”

Voortvarend en duurzaam
De bouw van fase 1 verloopt volgens het zogenoemde ‘gevelklaar-concept’. Gevels komen vanuit de fabriek compleet aan met kozijnen, isolatie en metselwerk en kunnen in een keer worden gemonteerd. Daardoor verrijzen de huizen in hoog tempo. Het is duurzaam doordat er minder transportbewegingen zijn en er minder CO2-uitstoot is. Dat het door deze manier van bouwen fijn is dat de nieuwe bewoners er snel in kunnen behoeft geen toelichting.

Meer informatie: www.fructusdodewaard.nl