GGD-vaccinatiebus op 22 september in Dodewaard en 23 september in Opheusden

Afspraak maken niet nodig en je kunt ook terecht als je ergens anders woont

Alle inwoners die nog geen eerste vaccinatie tegen corona hebben ontvangen kunnen bij de GGD-vaccinatiebus terecht zonder afspraak om er een vaccinatie te krijgen. GGD-personeel geeft ter plaatse voorlichting over het vaccineren. Dit ‘prikken op maat’ is een onderdeel van een grote regiotour in september langs veertien gemeenten in Gelderland-Zuid.

In onze gemeente staat de bus nog op de volgende tijden en plaatsen:

  • Dodewaard: woensdag 22 september van 14.00 tot 20.00 uur, Dalwagen 78-b (parkeerplaats verenigingshal De Eng)
  • Opheusden: donderdag 23 september van 14.00 tot 20.00 uur, Burgemeester Lodderstraat 20 (zijkant gemeentehuis)

Kunt u niet op het moment dat de bus in eigen dorp staat? Prima om dan naar een buurdorp te gaan op een andere datum. Zorg wel altijd ervoor dat u een geldig identiteitsbewijs bij u hebt; dat is namelijk verplicht om te tonen.

Vaccin
De GGD prikt met het Pfizer- of het Janssen-vaccin. Mensen jonger dan 18 jaar komen alleen in aanmerking voor Pfizer. Mensen ouder dan 18 jaar kunnen zelf kiezen welk vaccin ze willen. Voor het Janssen-vaccin is één prik nodig, voor het Pfizer-vaccin twee prikken. De afspraak voor de tweede prik kan ter plaatse worden gemaakt. Voor vaccinatie is een geldig identiteitsbewijs verplicht.

Meer informatie
Op de website www.ggdgz.nl/regiotour is informatie te vinden over de regiotour van de GGD. Geïnteresseerden kunnen op alle locaties terecht.