GGD met corona-testbus in Kesteren vanaf 13 t/m 30 oktober - tijden verruimd

De testbus van de GGD staat tussen 10:00 en 14:00 uur aan de Kasteelstraat 4 (parkeerplaats voor Verenigingshal De Leede) in Kesteren. De bus staat er tot en met 30 oktober op alle werkdagen én op zaterdag. Een afspraak maken is niet nodig.

Logo GGD Gelderland-Zuid

Inwoners van gemeente Neder-Betuwe kunnen zich vanaf woensdag 13 oktober dichtbij huis laten testen op corona – een afspraak is niet nodig. De testbus van de GGD staat tussen 10:00 en 14:00 uur aan de Kasteelstraat 4 (parkeerplaats voor Verenigingshal De Leede) in Kesteren. De bus staat er tot en met 30 oktober op alle werkdagen én op zaterdag. 

Meer besmettingen
Het aantal besmettingen met corona is in de gemeente Neder-Betuwe hoger dan in andere delen van de regio. GGD Gelderland-Zuid zet zich samen met de gemeente in om het aantal besmettingen in de gemeente terug te dringen.

Verder is te zien dat het percentage positieve testen in Neder-Betuwe hoger is dan in de rest van de regio. Bijna een kwart van alle testen is positief. Dit kan een signaal zijn dat er te weinig wordt getest en er waarschijnlijk nog meer mensen corona hebben dan we nu zien. Het landelijke advies is om al bij milde klachten een zelftest te doen, of u te laten testen bij de GGD. Testen wordt ook aangeraden wanneer iemand dicht in de buurt is geweest van besmette mensen.

Lage vaccinatiegraad
De vaccinatiegraad in de gemeente Neder-Betuwe ligt ook lager dan het landelijk gemiddelde. GGD Gelderland-Zuid vind het daarom extra belangrijk dat de algemene maatregelen om infecties te voorkomen goed worden nageleefd. Vooral kwetsbare ouderen lopen nog altijd een groter risico voor ziekenhuisopname en overlijden door corona. In de afgelopen periode zijn er ook meerdere besmettingen vastgesteld in enkele verpleeghuizen, scholen en kinderdagverblijven in Neder-Betuwe.

Lees hier het nieuwsbericht over de prikbus die in oktober in onze gemeente staat en waar u zich zonder afspraak kunt laten vaccineren.

Wel of geen afspraak
Voor een bezoek aan de testbus hoeft géén afspraak te worden gemaakt. Mensen die toch liever een afspraak maken doen dat via www.coronatest.nl, of ze bellen met 0800-1202. Meer informatie over het testen op corona is te vinden op de site https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/afspraak-maken.