Geslaagd! - Blog burgemeester Kottelenberg

Een spannende dag vorige week voor de middelbare scholieren die in het eerste tijdvak examen hebben gedaan. Ben jij geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Moet je nog examen doen of heb je een ‘her’? Zet’ m nog even op en heel veel succes! Ook voor jullie gaat binnenkort tas en vlag in top.

Vlag en tas

Wat een raar schooljaar hebben jullie achter de rug. Niet fijn om jarenlang naar dat belangrijke examen toe te werken en dan te belanden in een coronapandemie. Met online-onderwijs of gecombineerd: online en fysiek de lessen volgen. Je moest meer zelf doen. Kortom, veel gedoe. Daar heb je vast en zeker last van gehad. 
Studeer je voor een praktisch beroep, dan was het leren met de handen op de rug, ga d’r maar aanstaan. En dan miste je ook nog vrienden en klasgenoten.

Ik vind het een ongelooflijke prestatie dat jullie toch gemotiveerd zijn gebleven. Ook al kwamen misschien de muren op je af, toch maar weer terug naar de les en dóór. Knap werk!  

De afgelopen dagen heb ik de wapperende tassen die ik in onze gemeente zag met een kleine buiging van harte gefeliciteerd. Dat blijf ik de komende weken doen. Het zijn voor mij symbolen van moed en doorzettingsvermogen. De inwoners van Neder-Betuwe – waaronder ikzelf - zijn ongelooflijk trots op jullie.

Jan Kottelenberg, 
jullie burgemeester