Gedenkbomen stille geboortes op gemeentelijke begraafplaatsen

De eerste boomblaadjes met inscriptie zijn op 5 november in Dodewaard bevestigd.

Gedenkboom

Op elk van de drie gemeentelijke begraafplaatsen in Neder-Betuwe is onlangs een gedenkboom geplaatst. Het is een plek om stil geboren kinderen te herdenken. Tijdens een ceremonie op zaterdag 5 november om 10:00 uur in Dodewaard neemt initiatiefnemer Stichting Stille Geboortes Neder-Betuwe de eerste boom in gebruik door boomblaadjes met inscriptie aan de boom te bevestigen. Iedereen is welkom tijdens deze ceremonie op de begraafplaats aan de Kalkestraat 4c in Dodewaard. 

Stichting Stille Geboortes is opgericht om een herdenkingsplek te realiseren voor stil geboren kinderen die voor de 24ste week van de zwangerschap overlijden. Dit betreft ook hele vroege zwangerschappen. Voor deze kinderen geldt geen wettelijke begraafplicht. Dankzij vele giften en steun van particulieren en bedrijven en in samenwerking met gemeente Neder-Betuwe is dit doel verwezenlijkt.

Gedenkbomen

Op elk van de drie gemeentelijke begraafplaatsen in Neder-Betuwe is een gedenkboom geplaatst: aan de Kalkestraat 4c in Dodewaard, de Hoef 1a in Ochten en de Markstraat 5 in Opheusden. Wie dat wil kan een boomblaadje bestellen met een inscriptie naar wens. Elke drie maanden is er een ceremonie om blaadjes aan een tak van een gedenkboom te bevestigen. De bomen en blaadjes zijn van cortenstaal.

Meer informatie over Stichting Stille Geboortes en voor het bestellen van een boomblaadje, kijk op de website van Stichting Stille Geboortes.