Fruitbomen geplant op schoolplein De Hien

Op het schoolplein van basisschool de Hien in Dodewaard staan sinds eind januari twee grote fruitbomen. De bomen zijn het idee van leerling Job de Wit. Hij deed mee aan een prijsvraag vanuit het Lokaal Akkoord Neder-Betuwe Bloeit!

Wouter Huibers van Betuwe Plant geeft fruitbomen aan de directeur van De Hien en prijswinnaar Job de Wit

Hoe kunnen we het schoolplein groener én gezonder maken? Job bedacht dat er twee grote fruitbomen moesten komen en won hiermee de prijsvraag van het Lokaal Akkoord Neder-Betuwe Bloeit!

Vruchten

Kinderen plukken de vruchten van een groener schoolplein. In de zomer spelen de leerlingen in de schaduw van de bomen en in het najaar plukken ze de vruchten ervan. Job zocht bij Betuwe Plant twee grote fruitbomen uit. De bomen kregen een mooi plekje op het schoolplein.

Heeft u ook een goed idee? Neem contact op!

Heeft u net als Job een goed idee om de buurt, sportvereniging, school of andere plek groener en gezonder te maken? Neem dan contact op via: sportenbewegen@nederbetuwe.nl

Foto: Wouter Huibers van Betuwe Plant (links) geeft in het bijzijn van kinderen fruitbomen aan Megan van Leeuwen (Directeur de Hien) en prijswinnaar Job de Wit (rechts).