Draagt u bij aan een schone en veilige stationsomgeving?

Illustratie van een fiets voor een vervaagde foto van station Opheusden.

Reizigers van en naar Opheusden en Kesteren geven aan dat zij zich niet veilig voelen op het station in Kesteren. Dat komt onder andere doordat fietsen worden vernield. Ook ervaren mensen op beide stations overlast door verkeerd geplaatste fietsen. Daarom start gemeente Neder-Betuwe per november met het verbeteren van het veiligheidsgevoel op de stations Kesteren en Opheusden door het labelen en verwijderen van fietsen.

Labelen van fietsen

Fietsen die langer dan 28 dagen in de stalling staan of verkeerd geplaatst zijn krijgen een label. Eigenaren krijgen dan nog even de tijd om de fiets zelf weg te halen. Daarna wordt deze verwijderd door de gemeente.

Voorkomen

U kunt voorkomen dat uw fiets verwijderd wordt. Zet uw fiets in de daarvoor bestemde rekken. Vaak zetten reizigers hun fiets zo dicht mogelijk bij het perron neer. Logisch, maar daardoor staan fietsen soms ook op plekken waar het niet mag.

Veel hinder

Een fiets op een onjuiste plek lijkt onschuldig, maar geeft veel hinder. Bijvoorbeeld voor slechtzienden, mensen met een kinderwagen, rolstoel of rollator. Sommige fietsen worden gestald en vervolgens vergeten. Dit zorgt voor vervuiling van de stalling en houdt onnodig een plek voor een andere fiets bezet.

Waar kan ik mijn fiets terugvinden?

Bent u uw fiets kwijt? En heeft u het idee dat deze verkeerd gestald stond of te lang op de stations heeft gestaan? Dan kan het zijn dat de fiets overgebracht is naar het fietsdepot. Kijk op nederbetuwe.nl/fietsen of bel naar 0345 585353 als uw fiets verwijderd is.