Burgemeester en ambassadeur bedanken vrijwilligers opvang Oekraïense vluchtelingen

Op vrijdag 3 juni heeft burgemeester Jan Kottelenberg de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de voormalige Isandraschool in IJzendoorn bezocht. Hij gaf tijdens het bezoek aan dankbaar te zijn voor de inzet van vrijwilligers die het mogelijk maken om deze vluchtelingen een plek te bieden.

Burgemeester Jan Kottelenberg: "Veel betrokken inwoners zetten zich vrijwillig in om oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne een plek te bieden waar ze veilig zijn, zoals hier in de voormalige Isandraschool. Vrijwilligers maakten de lokalen huiselijk en gezellig en bieden hulp waar nodig."

Bezoek Oekraïense ambassadeur en consul

De Oekraïense ambassadeur Maksym Kononenko was samen met consul Taras Malyshevskyi afgelopen woensdag op bezoek bij de gemeente Neder-Betuwe. Zij bedankten het gemeentebestuur en vertegenwoordigers van de groep Ruth. Deze groep zet zich in voor de opvang van 110 weeskinderen en 4 volwassenen op twee locaties in Kesteren. Het bezoek viel samen met de Internationale dag van het Kind.

Burgemeester Jan Kottelenberg: "De opvang van Oekraïense kinderen op de locaties in Kesteren is uniek in Nederland. Veel betrokken burgers, de groep Ruth en de vele vrijwilligers zien het als hun plicht aan de naasten om hulp en bijstand te bieden. Daarbij denk ik ook aan vele inwoners die Oekraïense vluchtelingen thuis opvangen en de voormalige Isandraschool klaarmaakten voor de opvang. Alle dank is voor hen."

Na de ontmoeting met burgemeester en wethouders op het gemeentehuis, ging de Oekraïense delegatie zelf kijken bij de Oekraïense kinderen op de opvanglocatie Ruth 1 in Kesteren.