Betuwse Ondernemersdag op 14 juni

Gemeente ook aanwezig met thema’s Duurzaamheid en Omgevingswet

Indruk van de Betuwse ondernemersdag waarbij ondernemers met elkaar in gesprek zijn

Op 14 juni is de Betuwse Ondernemersdag in De Molen, Batterijenweg 19 c in Kesteren. Ondernemers krijgen informatie over allerlei zaken die hen aangaan. Er zijn allerlei bedrijven en organisaties vertegenwoordigd om mee in gesprek te gaan. Daarnaast wordt er een netwerklunch georganiseerd en zijn er workshops en interessante sprekers. Door een bezoek aan de Betuwse Ondernemersdag ben je als ondernemer op een leuke en gezellige manier weer helemaal op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Gemeente aanwezig met Duurzaamheid en de Omgevingswet

De gemeente wil ondernemers ook informeren over actuele ontwikkelingen. Op 1 januari 2023 moeten alle ondernemers hun gebouw verduurzaamd hebben naar energielabel C. Ben je er klaar voor en wat kun je als ondernemer nog meer aan verduurzaming doen? Door de Omgevingswet die op 1 januari 2023 van kracht wordt, verandert er veel op het gebied van vergunningaanvragen en ruimtelijke plannen.

Energieloket voor ondernemers

De gemeente Neder-Betuwe staat samen met ESR Zakelijk ‘hét energieloket voor ondernemers’ van Energie Samen Rivierenland op de informatiemarkt. ESR Zakelijk adviseert en ontzorgt ondernemers bij het verduurzamen van hun bedrijf. Ondernemers krijgen advies over het besparen van energie(kosten), het verduurzamen van hun bedrijfspand en duurzame opwek (bijvoorbeeld met zonnestroom). Hoe ver ben jij met het verduurzamen van je bedrijf?

Veel subsidiemogelijkheden

Ondernemers kunnen slim gebruik maken van subsidie voor advies en ondersteuning bij de uitvoering. ESR Zakelijk helpt ook bij het aanvragen van Europese/landelijke/provinciale en gemeentelijke subsidies bestemd voor ondernemers en bedrijven. Bezoek de stand en maak gelijk een afspraak voor een adviesgesprek.

Ruimtelijke plannen en vergunning aanvragen

Vanaf 1 januari 2023 is de nieuwe Omgevingswet van kracht. Wat verandert er voor ondernemers? Je wilt je bedrijf misschien uitbreiden. Wat dan? Of je wilt weten waar je je nieuwe bedrijf mag vestigen. Waarvoor heb je een vergunning nodig? De gemeente is aanwezig om dit soort praktische vragen te beantwoorden.

Meld je ook aan

Aanmelden voor de Betuwse Ondernemersdag kan via https://www.communicatieregisseurs.com/de-betuwse-ondernemersdag/

De Betuwse Ondernemersdag is op 14 juni in De Molen, Batterijenweg 19 c in Kesteren.