Batouwe Boomkwekerijen Neder-Betuwse winnaar All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2022

Donderdag 30 juni zijn de winnaars van de All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2022 bekend gemaakt. Gerrit Crum en Bert Lam van Batouwe Boomkwekerijen uit Neder-Betuwe ontvingen de prijs uit handen van wethouder Herma van Dijkhuizen.

Wethouder Herma van Dijkhuizen met eigenaren Bert Lam en Gerrit Krum en een aantal medewerkers van Batouwe Boomkwekerijen bij de uitreiking van de All-in Werkgeversprijs 2022.

Herma van Dijkhuizen: “Batouwe Boomkwekerijen laat zien dat iedereen, geboren in Neder-Betuwe of gevlucht voor geweld uit Eritrea, een vaste en veilige plek om te werken verdient. Deze organisatie denkt in de praktijk mee met haar werknemers. Bijvoorbeeld door het aanbieden van Nederlandse les onder werktijd. Zo geven zij allerlei mensen in Neder-Betuwe, ook die tijdens het werk meer aandacht en begeleiding nodig hebben, een plek binnen hun organisatie.”

All-in Werkgever Rivierenland 2022

De All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2022 is voor werkgevers die hun maatschappelijke  verantwoordelijkheid nemen en mensen die meer aandacht en begeleiding nodig hebben een kans geven in hun organisatie. Denk hierbij aan werknemers met een handicap of ziekte of die de Nederlandse taal niet goed spreken. De jury heeft uit de inzendingen van inwoners op basis van een aantal voorwaarden een winnaar gekozen in elke gemeente.

Creatief meedenken

De winnaars zijn werkgevers die creatief meedenken en hiervoor steun krijgen binnen hun organisatie. Zij geven werknemers de tijd om zich te ontwikkelen en zorgen voor extra aandacht en begeleiding. Ook zorgen de werkgevers ervoor dat deze medewerkers actief kunnen zijn in hun eigen omgeving en bieden hen duurzaam werk. De winnaars zijn dus allemaal goede voorbeelden van werkgevers die laten zien dat het kan, inclusief werkgeverschap. Door hun enthousiasme brengen zij hopelijk ook andere werkgevers in Rivierenland op goede ideeën.

Lees de uitgebreide reacties van winnaars uit andere gemeenten en een interview met Batouwe Boomkwekerijen op de website van RW-POA, de organisatie achter de All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2022.