Afsluiting Dalwagenseweg bij spoorwegovergang Opheusden

Werkzaamheden bij de stationsomgeving Opheusden
QRcode om naar de bouwapp te gaan

Tussen 23 juni en 1 juli sluiten we de Dalwagenseweg/Dodewaardsestraat af voor al het verkeer. De omleidingsroutes, via Kesteren, staan duidelijk aangegeven.

Na de zomervakantie moeten we de weg helaas nogmaals afgesluiten. De werkzaamheden zijn iets ingewikkelder dan voorzien, we moeten rekening houden met de hoogspanningskabels die daar liggen. We informeren u via de krant, de website en via de BouwApp. Houd de berichtgeving hierover dus goed in de gaten! Het zal in elk geval na de bouwvak zijn.

BouwApp

Heel handig is de BouwApp. Zoek op project Station Opheusden en u vindt er achtergrondinformatie, tekeningen en een regelmatige update over de voortgang van de werkzaamheden.

Reconstructie station Opheusden

We leggen een stationsplein aan om het station aantrekkelijker te maken. Dit zorgt ook voor een mooiere dorpsentree. Naast het pleintje leggen we nieuwe verharding aan, waardoor de routes voor fietsers en wandelaars duidelijker en daardoor veiliger worden. Daarnaast planten we nieuw groen aan. Aannemer Pauw uit Dodewaard voert de werkzaamheden uit.

Parkeren en treinverkeer

Wie gebruik maakt van de trein kan parkeren aan de Dalwagenseweg, in de wijk of op het ABC-terrein. Treinen blijven tijdens de werkzaamheden rijden volgens de gebruikelijke dienstregeling, behalve in de de nacht van 9 juni en de nacht van 30 juni; dan rijden er geen treinen.