Vrijwilligerswerk

In Neder-Betuwe zijn veel vrijwilligers actief bij diverse organisaties. Wilt u ook vrijwilligerswerk doen? Vrijwilligers in Neder-Betuwe kunnen gebruik maken van het vrijwilligerssteunpunt. Kijk voor meer informatie op de website of bel 0344-625106. Het Vrijwilligerssteunpunt ondersteunt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties op verschillende manieren.

Voor vrijwilligers

  • Kijk op de vacaturebank van het vrijwilligerssteunpunt voor korte klussen of vrijwilligerswerk voor langere tijd
  • Bel het vrijwilligerssteunpunt voor hulp bij het zoeken naar passend vrijwilligerswerk. Dit geldt ook voor mensen met een uitkering.
  • Hulp aan scholieren van het middelbaar onderwijs bij het zoeken naar een passende maatschappelijke stage

Voor organisaties

  • Organisaties kunnen contact opnemen voor advies over financiën, vrijwilligers, organisatie, beleid, sponsoring, doelgroepen, kiezen van de juiste aanpak enz
  • Trainingen en workshops naar wens. Geef uw wensen door.
  • Hulp aan vrijwilligersorganisaties bij het vormgeven van een stage die jongeren aanspreekt

Vrijwilligersspeld

Vrijwilligerswerk wordt in Neder-Betuwe enorm gewaardeerd. Daarvoor heeft de gemeente de Vrijwilligersspeld bedacht. Vindt u dat een persoon of een groep deze verdient, dan kunt u die aanmelden (pdf, 79 Kb). Hierbij kan het gaan om een al jarenlang actief verenigingslid, maar ook iemand die zich bijzonder sociaal opstelt of iemand die een bijzondere pluim verdient. Het hoeft niet een jarenlange activiteit te zijn, ook nieuwe initiatieven zijn te waarderen. Lees hier meer over de Vrijwilligersspeld en de Vrijwilligersprijs.

Uitgelicht

Zoeken