Veilig Thuis

In onze regio is er één advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling: Veilig Thuis Gelderland-Zuid. U kunt 24 uur per dag bij Veilig Thuis terecht met al uw zorgen of meldingen over huiselijk geweld en kindermishandeling. Het nieuwe meldpunt is er voor iedereen - kinderen, volwassenen en ouderen, slachtoffer en pleger - die hulp nodig heeft. Veilig Thuis biedt advies en ondersteuning.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de organisatie van Veilig Thuis. De werkwijze is een integrale aanpak: één gezin, één plan. Daarom kunnen burgers en professionals bij één punt terecht met hun zorgen en vragen over en meldingen van zowel huiselijk geweld als kindermishandeling. Er is een landelijk nummer, 0800-2000. Als u belt, wordt u gevraagd om uw plaatsnaam in te spreken. Daarmee komt u vanzelf terecht bij het steunpunt in uw eigen regio. Meer informatie vindt u op de website www.vooreenveiligthuis.nl.

Ook bij de Kernpunten kunt u terecht met vermoedens over huiselijk geweld en kindermishandeling. Samen met u bespreken we de signalen en overleggen we wat daarmee te doen.

Logo van "Veilig Thuis"

Uitgelicht

Zoeken