Sociaal Team

De Kernpunten welzijn wonen werk zorg zijn in Neder-Betuwe het punt waar u met al uw vragen op dit gebied terecht kunt. De Kernpuntmedewerkers kijken samen met u wat u zoveel mogelijk zelf en samen met mensen uit uw eigen omgeving kunt doen en organiseren. Ook kunnen ze u goed doorverwijzen als dat nodig is.

Ingewikkelde vragen of situaties waar meerdere problemen zijn, worden opgepakt door het Sociaal Team. De specialisten van het Sociaal Team worden door het Kernpunt ingeschakeld als dat nodig is. De teamleden hebben samen een brede deskundigheid. Ze hebben gewerkt in de jeugdhulpverlening, ouderenzorg, psychiatrie, verslavingszorg en het maatschappelijk werk. Eén van hen ondersteunt u voor zo lang als we dat samen nodig vinden. U behoudt zoveel mogelijk zelf de regie en als dat nodig is, worden specialisten ingeschakeld zoals een psychiater, schuldhulpverlening of een organisatie voor (dag)opvang.

Het Sociaal Team biedt ondersteuning op vrijwillige basis en mag voorzieningen toekennen, net als de Kernpuntmedewerkers.

Uitgelicht

Zoeken